Novi hibridni časovi yoge brzo zamenjuju klasične i stereotipične, i postaju odabir mnogih žena. Tako da, ako tražite način da se istegnete i ujedno zategnete svoje telo, a pritom opustite um, ne bacajte vašu prostirku za vežbanje... Ovom prilikom vam predstavljamo nekoliko novih tehnika yoge...

The Class

- nastao od strane američkog fitnes trenera Taryna Toomeya, The Class je trenutno velika atrakcija u Njujorku i Engleskoj. U pitanju je klasična yoga tehnika, koja se na svakom času (75min.) fokusira na rad jedne grupe mišića, u kombinaciji sa cardio vežbama. Ukoliko volite izazove, savetujemo vam da probate.

Hotpod yoga

- ovo je intezivnija varijanta vinyasa tehnike (disciplina koja se bazira na položaju, tehnici disanja i opuštanju uma), u sudijima čija je temperatura 37°c, kako bi se mišići lakše zagrejali i bili fleksibilniji. Postoje i pop-up varijante studija, jer faktički možete vežbati svugde. Ovo je savršen odabir za sve one koji vole da se preznoje.

Voga

- nova tehnika vežbanja inspirisana umetnošću, modom, filmom... Sinhronizovani pokreti uz zvuke, sa posebnim osvrtom na ‘poziranje.’ Sve mora da izgleda stylish - strike a pose! Uz zvuke muzike iz 80ih i brze pokrete, ovaj način vežbanja je idealan za sve one koji žele brze rezultate.

AcroYoga

- ovaj vid zahteva partnera. Po mogućnosti fleksibilnog partnera. AcroYoga je vrsta akrobacije istezanja sopstvenog tela. Kombinuje tri vrste vežbi: ‘Solar acrobatics’ koje rade na na energiji osnaživanja i radosti; ‘lunar healing arts’ podstiče osluškivanje i opuštanje; ‘yogic practices’ podstiče tehniku disanja, uspostavljanja ravnoteže i stvaranje konekcije. Ovaj vid je najbolji za otklanjanje napetosti.

Antigravity

- iskusite čari ljuljaške! Ova vrsta vežbanja podrazumeva korišćenje ‘antigravitacione’ ljuljaške i fokusira se na tehnici i okretljivosti. U pitanju je kombinacija yoge, akrobacije, pilatesa i gimnastike. Ono što je najviše čini zanimljivom je osećaj, kao da letite. Sjajna za izduživanje mišića.

Buti Yoga

- uzbudljiv i intezivan sklop power yoge, tehnike igranja (tribal dance) i tehnike skakanja (plyometrics). Takodje, savršen ritam za sve one koji žele da zategnu svoje mišiće i postave novi selfie na Instagram, sa sjajnim rezultatima.

Pored ovih tipova yoge postoje i mnogi drugi, a na vama je da odaberete onaj koji vama najviše odgovara. 

Tekst: Branislava Lazin