Koliko ste puta razmišljali o nekom proizvodu koji bi vam baš dobro došao, ali ga nažalost nema na tržištu? Ako jeste, niste jedine. Brojni su proizvodi rezultat ideja nastalih najpre za sopstvene potrebe, a onda su se tek raširili tržištem.

Na istu jednu takvu ideju je došla Beograđanka Beba Maksimović, koja je nakon rođenja drugog deteta imala problema s celulitom. Kako bi se rešila te neželjene napasti s kojom se bori većina žena, osmislila je helanke protiv celulita s ugrađenim drvenim kuglicama. Kako je njen izum pomogao njoj, odlučila ga je patentirati pod nazivom “cellulite crusher” i pokrenuti proizvodnju.

(Yoga i trendovi: 6 novih tehnika yoge)

Beba je na početku helanke prodavala u jednom od sportskih shopping cenatar, ali kako je shvatila da je osmislila izvrstan proizvod, odlučila je da svoj izum podeli sa ženama širom sveta. U novembru prošle godine je otvorila online butik i od tada samo broji narudžbinu za narudžbinom. Reakcija je bila neverovatna, pa su o njenom izumu počeli da pišu i svetski mediji, među kojima je i britanski Daily Mail.

“Kada sam rodila drugo dete, pojavio se problem s celulitom. Razmišljala sam kako da ga se rešim i osmislila ovu masažu s drvenim kuglicama. Kako je meni pomoglo, odlučila sam da pokrenem proizvodnju. I sama sam iznenađena reakcijom svetskih medija. Mi smo samo napravili skromnu web stranicu, a kontaktirali su nas brojni novinari, ne samo iz Britanije. Potpuno sam bila zatečena kada su mi javili da se tekst o našim helankama pojavio i u kineskim medijima”, izjavila je Beba Maksimović u intervjuu za Blic. 

(Yogi par: Najerotičnije izvođenje acro yoge)

U helanke je ugrađeno od 1200 do 1600 drvenih kuglica koje masiraju telo. Beba preporučuje nošenje helanki 30-60 minuta dnevno tokom vežbanja, ali se mogu nositi i dok sedite za radnim stolom.

Danas Beba ima radionicu u okolini Beograda u kojoj je zaposlila i dodatne radnice. Kaže da je izrada helanki jako zahtevna jer se svaka kuglica mora posebno ušiti, a materijale za izradu helanki naručuje uglavnom iz Italije.

Svoj proizvod izvozi u čak 28 zemalja, među kojima su i SAD i Kina.

(Kako da pravilno radite "Pet Tibetanaca") 

izvor: womeninadria.com