Ako vas odlazak u teretanu i balansirana ishrana ne vode do cilja, zdravstveni i fitnes stručnjaci otkrivaju da postoje određene stvari koji mogu stati na putu tog ostvarenja. 

(3 vežbe koje bi trebalo da izbegavate ako želite da smršate)

Zapravo, kako oni otkrivaju, postoje određene stvari i uvrežena mišljenja mogu da učine više štete nego koristi. Oni često negativno utiču na osobu koja želi da izgradi zdrave navike, i preoblikuje svoje telo, te se veoma brzo javlja gubitak motivacije i početnog entuzijazma.

Kako biste to sprečili, stručnjaci ističu da morate da se oslobodite loših mitova. 

Naučnici, nutricionisti i treneri su se složili da sledeće tri stvari vas sprečavaju da budete fit. 

Vežbanje jednom ili dva puta nedeljno je sasvim dovoljno

Prema novoj studiji, odlazak u teretanu jednom ili dva puta nedeljno će biti sasvim dovoljno da stvorite navike vežbanja. Ipak, minimum od tri dana nedeljno za strukturisan program vežbanja je najbolji, tvrdi Shawn Arent, naučnik sa Rutgers univerziteta. 

Trening snage će izgraditi žensko telo poput muškog

Dok ne postoji ništa loše imati tonirano i mišićavo telo, imajte u vidu da mogućnost povećanja mišićne mase diretkno zavisi od količine testosterana koji imamo. Samim tim, žene imaju manje šanse da nabilduju svoje telo, u odnosu na muškarce. Zapamtite da je trening snage  odličan način da izgradite mišiće, povećate zdrave masni i poboljšate svoje opšte zdravlje. 

Sportska pića su najbolji način da povećate energiju nakon vežbanja

Kao sokovi, sportska pića uglavnom sadrže visok procenat šećera, što nikako nije dobra zamena za vodu ili šejk bogat proteinom. Zapravo protein bi trebalo da bude ključni sastojak vaše ishrane, jer je vašem telu potrebno oko 20 grama proteina kako bi se povećala energija nakon treninga.  Unošenje proteina tokom ili odmah nakon vežbanja može da vas dovede do bolje izgradnke mišićne mase.  

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/