Poznata glumica nedavno je postavila na Instagram sliku sebe sa raširenim rukama i napisala "Ja kad mi neko kaže da dolazi i donosi grickalice."

Skoro istog trenutka fanovi su poludeli zbog toga što je glumica ne samo ljubitelj grickalica, već pedesetogodišnji ljubitelj grickalica, a uz to izgleda neverovatno! 

Odlučili smo da malo istražimo i saznamo šta to tačno prelepa Halle radi da bi ostala fatalna.

Dijagnostifikovan dijabetes promenio je njen način života

Berry je otkrila da boluje od dijabetesa u 19. Posle nekoliko godina "strašnih situacija" i neshvatanja sopstvenog stanja, shvatila je kako mora da napravi neke obziljne promene u životu radi dobrobiti sosptvenog zdravlja. Tako je prestala da unosi prerađene šećere i hleb, i drži se zdrave ishrane, što uključuje mnogo povrća i mnogo vode.

"Moja ishrana zasniva se na držanju dijabetesa pod kontrolom, tako da pokušavam da jedem četiri mala obroka dnevno. Volim kad se osećam snažno i zdravo."

Njen plan za ishranu fokusira se na namirnice koje imaju nizak sadržaj masti, šećera i prerađenih karbohidrata. Omiljeni obroci su joj prosti i ukusni, poput grilovane tunjevine i krompir pirea sa lukom.

"Počela sam da jedem puno divnog svežeg povrća, piletinu, svežu ribu i pecivo. Izbacila sam crveno meso i smanjila unos voća, jer ono može da sadrži puno šećera," kaže Berry.

Izbegava šećer (kao i njena deca)

Glumica zna kakve sve probleme šećer može izazvati u njenom organizmu i njenoj koži, i čak ga naziva i "otrovom". Koristi zamenu za šećer, Xylitol, za sebe i svoju decu (ćerku Nahlu, 9, i sina Macea, 3), a deca jedu istu zdravu hranu kao i njihova mama. 

"Teško je, jer Nahla ide na nečiji rođendan svakog meseca i tamo su sve te divne torte, tako da je ne lišavam toga," kaže lepa Halle. "Čvrsto sam uverena da treba pričati o ishrani i postaviti dobar primer deci dok su još mlada."

Pije proteine da bi održala visok nivo energije

Kada nije uposlena na snimanju, potrebno joj je nešto za održavanje nivoa energije. Nije fan naše omiljene tehnike - spavanja (iako nam se njen izbor takođe sviđa): "Nisam spavalica; ali bih volela da mogu da dremnem tu i tamo. Dodavanje povrćnog proteina u šejk održava moju energiju tokom dana."

Pazi na sve što unosi u sebe

Poznata glumica zagovornica je zdravog starenja, ali priznaje da postoje poteškoće na tom putu.

"Mnogo je teže nego što je bilo. Što sam starija, to više brinem o onome što jedem." (Tako što gleda da joj ishrana bude pune svežeg povrća, piletine, sveže ribe i drugih poslastica s malo masti!)

Mnogo vežba

Posle svake njene fotografije koja se pojavi, ne možete a da se ne zapitate: kako dođavola uspeva da održi takvu formu?

"Nikada nisam vežbala sa tegovima osim kad sam se spremala za uloge. Kada sam prepuštena sama sebi, radim kardio. Vežbam tako da održim telesnu težinu, jer ne želim da budem mišićava. Imam dijabetes, tako da je vežbanje oduvek bio jedan od načina da živim sa svojom bolešću i održavam šećer pod kontrolom."

Njen trener, Nat Bardonnet, izjavio je za Healthista da je njen trening takav da "oblikuje ženu u seksi femme fatale, punu oblina ali vitku." Rekli bismo da je Bond devojka otelotvorenje te figure!

Fokusira se na trbušnjake.

Kao da je na to potrebno podsećanje, ali da Halle Berry ima neverovatne trbušnjake, tako da nije tajna da se na njih fokusira tri puta nedeljno tokom njenih tridesetominutnih sesija sa Bardonnetom. Trener objašnjava kako glumica uspeva da prevaziđe svaki teži zadatak pri vežbanju koji joj on zada, i to učini sa osmehom.

"Trbušnjaci su joj neverovatni. Mnogi ne bi izdržali režim vežbanja koji sam joj nametnuo. Uvek je puna energije i osmeha. I uvek me iznova zapanji kako predivno i seksi izgleda."

O da, želimo i mi što  ona poseduje, ali u kojoj  meri ste spremni na ovu količinu odricanja i vojničkog režima vežbanja?

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/