Postoje jutra koja su drugačija od ostalih, ona koja nam i posle osam sati sna, se čine vrlo depresivnim. Ona jutra kada se probudimo neraspoloženi i bezvoljni.

Da bismo izbegli ovakva stanja koja se često javljaju ponedeljkom, u pomoć su nam pritekli stručnjaci i self-care učitelji koji nam predlažu jutarnje rutine, koje će sigurno pomoći da izbegnemo loš start dana ili sedmice. 

"Uvek radim na uspostavljanju snažne jutarnje rutine, jer je to najbolji način da pozitivno utičemo na dan pred nama", smatra wellness stručnjak Daphne Javitch. Ona ističe da je to "jedan nežan način da se vratite na stazu nakon dobre zabave ili vikenda". 

U nastavku pročitajte kako se "snalaze" u ovakvim situacijama najuticajniji wellness profesionalci i koji su njihovi trikovi za dobro raspoloženje tokom dana. 

1. Tonya Papanikolov, nutricionista i osnivač The Well Woman

"Pronađite stvar, situaciju ili ritual u kome ste dosledni. U svoj jutarnju smoothie ili kafu stavite malo samlevene pečurke reishi koja podiže energiju. Koristite stalno i videćete rezultate koji će vas oduševiti."

2. Dr. Pratima Raichur, ajurveda stručnjak i osnivač Pratima Sp

"Kada ustanem praktikujem jutarnju meditaciju koja mi daje tu tišinu i mir za najbolji mogući start dana."

3. Cassi Gibson, umetnica i isceliteljka

"Mislim da briga o prostoru u kom živimo je vaoma bitna. Npr. u Africi postoji ritual čišćenja suncem. Idem napred i otvaram prozore kako bih pustila svež vazduh. Zalivam biljke i polako vraćam fokus u sebi." 

4. Daphne Javitch, edukator i osnivač Doing Well

"Tečnost u pre podne -  čajevi, supe, zeleni sokovi. Ova navika je veoma zdrava za mozak, pomaže pri gubitku težine, idealna je za hidrataciju."

5. Deborah Hanekamp, isteljiteljka i osnivač Mama Medicine

"Pokušavam da ne uzimama telefon 45 minuta od kada ustanem. Umesto toga koncentrišem se da - npr.  "sve što radim, radim sa ljubavlju i elanom. Mantre mi pomažu da započnem dan jasno i sa fokusom, čak i kada nemam vemena za meditaciju."

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/