Zdrav i aktivan život se veoma efikasno odražava i na telo, a jedan od znakova da bi takav način života trebalo da postane i naš lifestyle, jesu perfektno oblikovani trbušni mišići, za koje većina nas smatra da su nešto potpuno nedostižno. 

Trbušnjaci i ostale grupa vežbi za trbušne mišiće najvažniji su uslov za čvrst i lepo definisan stomak. Ali, ono što većina trenera i fitness stručnjaka naglašava jeste da je definisan stomak rezultat uravnotežene ishrane.

Ali, što to znači? I da radite sve moguće vežbe koje su predviđene za trbušne mišiće, teško da možete da vidite rezultate ako određene namirnice jednostavno ne izbacite iz jelovnika. Dok noge i zadnjicu možemo da oblikujemo intezivnim vežbanjem (mada i tu je važna ishrana), trbušnjaci su čak 70 posto ishrana, a 30 posto vežbe. 

Ipak, postoje vežbe koje utiču na sve mišiće tela, ali posebno dobro deluju na mišiće samog kora (core). Naravno, reč je o planku na prvom mestu, jer upravo sa njim najbolje oblikujemo ovu grupu mišića. 

U nastavku vam donosimo savete koje bi trebalo da primenimo prilikom vežbanja kako bismo brže izgubili suvišne kilograme, pa onda samim tim i oblikovali trbušnjake.

Na sledećoj strani pročitajte koje su vežbe najefikasnije za skidanje sala na stomaku: