Mnogi ljudi ne broje kalorije kada su u pitanju napitci, ali činjenica je d mogu biti izuzetno štetni za naš, recimo struk!

Zato umesto pogrešnog odabira, odmah započnite dan sa zdravim napitkom koji će vam pomoći u gubljenju viška kilograma. Možda će vas iznenaditi… ali to je MLEKO!

Prema istraživanju dr. Kathleen M. Zelman, mleko i mlečni proizvodi zapravo su odličan odabir zbog visokog udela kalcijuma. Postoje brojna istraživanja koja dokazuju da konzumiranje veće količine mlijeka ili drugih mliječnih proizvoda može pomoći kod mršavljenja.

Objašnjenje je jednostavno, ukoliko naše telo ne dobija dovoljno kalcijuma, telo izlučuje paratormon i kalcitonin, a upravo ovi hormoni koče sagorevanje masti, te se na taj način višak masnih ćelija vezuje za stomak, noge, zadnjicu.

Dakle, prilikom diejte, unos kalcijuma važan je koliko i smanjenje kalorija i masti.

1600 mg kalcijuma dnevno, uticaće na vaš udeo masti čak do 60%.

Ali to ne znači da smete piti litre mleka, jer ono ima i visok sadržaj masnoća. Zato odaberite obrano mleko i low-fat opcije za jutarnji napitak za vitku liniju.

Izvor: elle.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/