Visoka je 183 cm i ima oko 70 kg.

Svim poznavaocima sporta odmah je jasno da je previsoka da bi igrala balet ili da bi se bavila većinom drugih sportova. Taj isti kriterijum primenjuje se i na ljude i na farmerke, pa tako i za trčanje na duge distance. Balet je bio njena prva ljubav, ali trčanje je ona prava. U početku to nije volela, ali nakon pet godina trčanje je postalo tempo njenog života. Polumaratoni su njena disciplina, a pred njom je maraton u Njujorku.

1. Ne počinjete da trčite ako nemate jasno definisan razlog zašto to radite. U trenucima kada vam je teško i padne vam motivacija (a hoće), taj razlog će vas naterati da nastavite dalje. 

2. Za kupovinu patika za trčanje odvojite dovoljno vremena i novca. Dobra i kvalitetna patika mnogo znači na stazi. U prodavnicama koje su specijalizovane za trčanje postoji kompjuter sa senzorima za stopala. Za dva minuta testiranja, prema hodu osobe i načinu gaženja, kompjuter određuje koja patika je najidealnija.

3. Uvek se naterajte da pre trčanja obavite sve nužde. Konstantno poskakivanje čini svoje i ako me ne poslušate, na stazi će već biti kasno.

4. Nikako nemojte da se upoređujete sa ostalim trkačima. To će vas samo opterećivati. Ne zaboravite da trčite zbog sebe, ne zbog drugih. Ma koliko sporo trčali, uvek ste brži od onih koji sede.

5. Nemojte da preskačete unapred isplaniran trening. Ne odustajte koliko god vam to teško padalo. Kada napravite nedeljni plan trčanja, ispoštujte ga pa makar trčali i samo dva kilometra, jer tako učite da prevaziđete krizu.

6. Slušajte svoje telo jer ima mnogo toga da vam kaže. Kada osetite umor, odmorite, kad ste gladni, jedite, pustite organizam da sam dođe do toga kako se diše na treningu. Organizam je složen mehanizam i treba samo da ga osluškujete kako bi savršeno radio.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/