Voda

Previše alkohola uzrokuje dehidrataciju organizma, pa je zato važno piti puno vode  - i uz piće tokom večeri, ali i narednog dana kada se probudite ošamućeni.

Vežbanje

Verovatno poslednja stvar koja će vam pasti na pamet 1. ujutru, ali u pitanju je jedan od zaista delotvornih lekova protiv mamurluka. Vežbanje će podstaći znojenje, što će pročistiti organizam od nakupljenih toksina, a koliko god vam bilo teško da počnete, posle treninga ćete se svakako bolje osećati. Ipak, ne treba preterivati. Ako vam je stvarno loše, lagana šetnja po svežem vazduhu će takođe pomoći.

(Zašto mamurluk s godinama postaje sve teži i teži?)

Brufen

Ublažiće glavobolju u pomoći da se bolje osećate.

Seks

Baš kao i vežbanje, seks je prilično delotvoran način da se oslobodite mamurluka. Osim što ćete se oznojiti i time izbaciti toksine, seksom se oslobađa endorfin, koji izaziva osećaj sreće. Zbog toga ćete manje misliti na mamurluk, a više na to kako vam je baš fino sa partnerom u datom trenutku.

(Kako da sakrijete mamurluk šminkom)

Vitamini

Alkohol, osim što izaziva dehidrataciju organizma, uništava sve vitamine u vašem organizmu. Dan posle pijanke jedite viće poput pomorandži i grejpa, kako biste nadoknadili izgubljeno.

Biljni čajevi

Biljni čajevi će takođe pomoći da nadoknadite izgubljenu tečnost dan nakon opijanja, a i osvežiće vas iznutra. Najbolji izbor su nama, kamilica i zeleni čaj.

So

Sa tečnošću iz vašeg organizma nestaje i so, pa se zato potrudite da je nadoknadite sutradan, hranom po vašem izboru. Pileća supa je prilično dobra ideja.

San

Nema previše mudrosti, pokušajte da se što bolje naspavate. Udobno se smesite i prespavajte pola dana ako je potrebno. Jer ipak, san je jedan od najpouzdanijih lekova protiv mamurluka.

Izvor: health.allwomenstalk.com

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/