Adriana Lima bliži se četrdesetoj, a i dalje izgleda bolje nego mi sa 20. Međutim, iza tog izgeda stoji jedan izuzetno velik trud i nogo odricanja.

Najveća odricanja su naravno ona po pitanju hrane.

Poznata brazilska lepotica davno je otkrilada je iz svoje ishrane praktično potpuno izbacila grickalice i slatkiše, zamenila ih je sirovim voćem i povrćem.

Nama je već i to dovoljno da odsutanemo na pola puta.

Ipak, lepa 38-godišnjakinja nema nameru da odustaje, iako više ne pripada timu najpoželjnijih anđela u inustriji, ona i dalje vredno radi i idalje izgleda apsolutno isto!

Mnogo je faktora koji su zaslužni za njen savršeno očuvan izgled i neverovatnu liniju, tu je ishrana pod broj jedan, obavezne vežbe joge i meditacije, kao i naporni svakodnevni treninzi.

Međutim, gde god bila i u kakvim god uslovima boravila, Adriana jednu vežbu nikada ne izbacuje iz svoje rutine, u pitanju je jedna od osnovnih kardio vežbi - preskakanje konopca.

Karadio vežbe podrazumevaju i trčanje na traci, vožnju bicikla, preskakanje stepenica ali u ritmu u kome vam srce brže radi, u pitanju je opseg između 60 do 85 otkucaja u sekundi.

Mada otkucaji mogu biti mnogo veći ukoliko nismo u formi naravno.

Ono štoje vrlo važno za svaku vrstu kardio treninga, a za zavidne rezultate najbolje je kombinacija nekoliko kardio vežbi, jeste da ne bi trebalo da traju manje od pola sata.

Zašto? Pa, ukoliko pogledate ovaj video Adriane Lime kako vežba, biće vam jasno. Mnogo znoja i mnogo skinutih kalorija, a ono što je nama sada važo u ovim specifičnim karantinskim uslovima - i mnogo pozitvnih stavki po pitanju jačanja samog organizma, tačnije vitalnih organa, pluća i srca.

Kardio vežbama povećava se i priliv krvi u mozak, zbog čega se povećava koncentracija. Smanjuje se stres i jača imunološki sistem.