Ako nam je pandemija nešto dokazala tokom prošle godine, to je da ni vreme ni novac nisu izgovor za to što ne treniramo. Višak slobodnog vremena kod kuće i online časovi profesionalnih trenera toliko su nas razmazili da smo zaboravili na termine, teretane i cene od kojih nam se zavrti u glavi.

Ipak - ni to nije bilo dovoljno da ostanemo motivisani, pa smo vrlo brzo posustali i odgodili sve to za proleće 2021. Fun fact - proleće je davno stiglo, a mi se i dalje nismo pokrenuli.

Kako ne biste gubili vreme na traženje prave aplikacije, mi smo odabrali 5 najboljih za vas. Na vama je samo da napravite malo prostora u svojoj sobi i odvojite pola sata dnevno. 

Od mirnih meditacija, preko istezanja i zatezanja, pa sve do najjačih HIIT treninga - izbor je na vama.

1. Alo Moves

Što se tiče dobro zaokruženih aplikacija za fitnes, malo ko može da se takmiči sa ovom. Alo Moves kao produžetak popularnog brenda sportske odeće nudi hiljade predavanja za um, telo i dušu koji će vam pružiti profesionalno iskustvo kod kuće. Sa četiri kategorije - joga, fitnes, fokus i veštine, te osam različitih instruktora, aplikacija Alo Moves je savršeno prilagođena vašim potrebama i životnom stilu. 

2. Nike + Run Club

Lepo vreme je tu, a staza ili park sigurno nisu mnogo udaljeni od vas - zašto onda još uvek niste počeli da trčite? S obzirom na to da je trčanje veština, počnite sitnim koracima uz aplikaciju koja će biti izvor inspiracije, smernica i inovacija. Nike Run Club prilagođava planove treninga od 5 km, 10 km i 15 km, polumaratona i maratona, na osnovu vašeg trenutnog tempa i najdalje udaljenosti koju možete pretrčati (nudi opciju GPS praćenja). Na taj način vas motiviše da uvek nadmašite svoj lični rekord. Tu su i treneri, sportisti i zabavljači da trčanje prođe brže i lakše.

3. O

Ako zabavan i živahan koncept treninga nije dovoljan da vas privuče, ponuda aplikacije od preko 20 časova treninga dnevno sigurno će vam privući pažnju. Na poseban zahtev možete pristupiti i dodatnih 5000 časova, zbog čega vam neće nedostajati snage, joge i kardio treninga. Aplikacija ima i odeljak za decu, pa pozovite mališane da se pridruže zabavi.

4. All Out Studio

Aplikacija All Out Studio sadrži preko 100 video zapisa o vežbama na zahtev koje možete da strimujete u bilo kom trenutku. Bez obzira da li želite da radite na izdržljivosti, plešete uz kardio časove, ili uživate u mirnijim treninzima joge - sve vam je dostupno u časovima organizovanim od 10 do 60 minuta.

5. Calm

Klasičnim treninzima vežbamo telo, a meditacijom um, što je podjednako, ako ne još i više važno. Zbog toga skinite ovu aplikaciju za dane kada vam je potrebno da napunite baterije, smirite um i vratite se sebi. Ne samo što vas očekuju predivne meditacije već i vežbe za nežno istezanje i kvalitetan san.