Bilo je potrebno nekoliko godina da se Victoria's Secret rebrendira i prilagodi body positive svetu koji je daleko od nametnutih šablona lepote i neprirodnog forsiranja ''savršenog'' izgleda. Ipak, mit o Victoria's Secret anđelima i dalje postoji, a modeli Josephine Skriver i Jasmine Tookes iskoristile su priliku da svoje beauty & fitness tajne pretoče u biznis. Tako je nastao JoJa blog i Youtube kanal na kojima objavljuju zdrave recepte, treninge i novitete - za sve one koji žele da izgledaju popust Victoria's Secret anđela. 

Ključ je naime u vežbanju na pilates reformerima, a u nastavku donosimo sve o tome.

Koje su prednosti vežbanja na pilates reformerima?

Prednosti i rezultati rada na reformerima su izduženiji mišići za razliku od drugih vrsti treninga. U svakoj vežbi se zahteva maksimalna aktivacije trupa kao stabilizatora i bez obzira na to koja se vežba radi, velike grupe mišića su uključene u rad, a uz to se radi i na koordinaciji i balansu.

Mogu li da vežbaju početnici?

Bilo da vežbate u grupi ili individualno, trening se uvek može prilagoditi stepenu treniranosti. I ono što je bitno, prolaze se uvek osnovni principi vežbanja kao što su pravilno disanje te držanje tela u određenim pozicijama, tako da prethodno znanje o samom pilatesu nije potrebno već se sve radi na svakom treningu.

Kada su vidljivi prvi rezultati?

Rezultati su vidljivi vrlo brzo, kroz dva meseca i to najviše u samoj posturi (držanju tijela). Vežbanjem na reformeru utječemo na mišićnu izdržljivost i snagu, a mišići lepše izgledaju i postaju zategnutiji.

Kako izgleda jedan trening na reformeru?

Trening je uvek poluprivatnog karaktera tako da je i prilagodljiv zahtevima i željama grupe. Na svakom treningu se prolaze osnovni principi pilatesa. U uvodnom delu pripremamo telo na zahteve glavnog segmenta treninga, u kojem naglašavamo određeni deo tela dok se ostatak aktivira. Trening ima svoj “flow” i vrlo ga je lako pratiti.

Mogu li na reformeru da vežbaju baš svi?

Mogu! Mlađi, stariji, žene, muškarci, rekreativci ili profesionalni sportisti. Također, velika prednost je ta da se ova sprava koristi dugo i u rehabilitaciji povreda, tako da stvarno nema izgovora da ne počnete da trenirate.