Koliko god to želeli, ne postoji magični lek koji bi u potpunosti sprečio starenje, ali postoje koraci (i suplementi) koje možete preduzeti da ceo proces usporite i duže zadržite elastičnost kože. Ukoliko imate više od 50 godina, stručnjaci kažu da u vašoj rutini moraju da se nađu i suplementi, pogotovo ukoliko želite da nešto radi u vašu korist i kada je reč o prevenciji finih linija i bora.  

Dijetetičari i stručnjaci za kožu ocenili su da su za održavanje mladalačke kože čak i u vašim 50-im ključna tri C (colostrum, curcumin, i CoK10).

koža u pedesetim mora se negovati i suplementima.
Profimedia 

O čemu se zapravo radi? Starenje kože dešava se postepeno, tokom vremena jer su naše ćelije izložene slobodnim radikalima i različitim tipovima "upala". To sve dovodi da se strukture uključene u replikaciju ćelija i njihov životni vek, telomeri, skraćuju, tako da je od pomoći sve što može da smanji proces i uticaj upravo slobodnih radikala.

1. Kolostrum: Ovaj suplement sadrži mnogo različitih tipova faktora rasta, uključujući epitelni faktor, a svi zajedno rade na usporavanju starenja i poboljšanju elastičnosti kože. Ali ovaj suplement se ne mora samo konzumirati da bi se stekle odrđene koristi za kožu. Jedinstvena prednost kolostruma je da kada se primenjuje lokalno, ovi faktori rasta mogu pomoći u zaceljivanju rana, ogrebotina, kao i da izglade bore i dovedu do čistijeg tena.

tri suplementa su ključna protiv bora.
Profimedia 

2. Kurkumin: Kurkumin aktivira određene proteine, kao što je protein kinaza koji pomaže u borbi protiv oštećenja ćelija i pomaže da koža bude "dugovečnija", odnosno, sa manje bora.

3. CoQ10: Stučnjaci objašnjavaju da CoQ10 opada kako starite, a upravo će vam suplementi pomoći u smanjenju akumulacije slobodnih radikala koji ubrzavaju proces starenja.

Naravno, svi ovi suplementi su dodatak koje treba uvrstiti u zdravu ishranu, uz redovno vežbanje i pravilnu beauty rutinu.