Jutarnje misli savremenog čoveka često idu u dva pravca: iskoristi dan, prepusti se uživanju u njemu, ili brini o svom telu i pažljivo vodi računa o svojoj ishrani. Balans se nalazi između i mudrost je primeniti ga: napraviti dobre izbore za sebe, bez kompromisa u ukusu.

Kafa kao jutarnji izbor za mnoge diktira raspoloženje u toku dana. Da bi dan krenuo u najboljem mogućem smeru, dodatak biljnog napitka kafi čini je savršenom, a vama daje dodatni izvor energije i poletnost. Važno je znati da se ovog rituala: šoljice kafe uz napitak od badema ili ovsa, ne morate odreći ni u danima posebne ishrane ili posta.

Imlek Oaza napici od badema i ovsa su 100% biljnog porekla, posni su, sadrže kalcijum, vitamine B2, B12 i D2 i prirodno ne sadrže laktozu, a pored toga što su idealan dodatak u kafi, tu su da upotpune i različite obroke u toku celog dana.

Ukoliko je malo vremena nakon uživanja u jutarnjoj kafi ostalo i za doručak, jedan od predloga je granola bez pečenja prelivena ovsenim ili bademovim napitkom:

PREDLOG ZA SMUTI:

- 3,4 kašike ovsenih pahuljica
- 20 grama orašastih plodova
- voće, cimet i med po želji
- Imlek Oaza biljni napitak od badema ili ovsa

Ovsene pahuljice i iseckane orašaste plodove kratko propržiti u tiganju bez ulja ili na malo kokosovog ulja. Dovoljno je dva minuta. Preliti spremljenu granolu bademovim ili ovsenim napitkom, dodati med, malo cimeta i voće po želji.

Za sve kojima je u toku dana potrebno instant osveženje i nalet energije, preporuka je smuti u kombinaciji sa biljnim napitkom:

RECEPT ZA GRANOLU:

- 1 banana
- šaka bobičastog voća
- 1 kašičica čia semena
- 200 ml Imlek Oaza napitka od badema ili ovsa

Sve sastojke sjediniti i ubaciti u blender. Ono što daje ozbiljnost ovom proizvodu je i ozbiljno dobra kuća koja ih proizvodi.

Imlek je 2024. godine prvi put lansirao biljne napitke: Imlek Oazu Ovas i Oazu Badem i time postao jedini domaći proizvodjač i jedina mlekara u regionu koja proizvodi biljne napitke.

Izvor: ELLE/N.K./Promo