Irina se nekako pojavila odjednom i isto tako, činilo se odjednom dosegla svetsku slavu, međutim nije bilo baš tako. Baš kao što je za njen perfektan izgled ipak zaslužan određen trud, tako je bilo i sa njenom karijerom.

"Početak moje karijere bio je prilično težak. U svet modelinga ušla sam dosta kasno, kada sam imala 19, a moj prvi posao bio je bukiran u Parizu. Bilo je to izuzetno naporan i intenzivan period. Morala sam vrlo brzo da naučim engleski, kako se pozira i generalno sve ono što posao modela podrazumeva. Jasno mi je bilo i tada, a pogotovo sada iz ove perspektive, da u životu ništa ne dolazi tek tako i da biste uspeli morate naporno da radite", bila je otvorena Irina u poslednjem intervju koji je dala.

Kako je Irina Shayk proslavila raskid s Bradleyjem Cooperom na Instagramu?

Snažna poslovna etika se na kraju dana ipak isplatila, iako je karijeru otpočela prilično kasno, vrlo brzo svoj lookbook popunila je kampanjama za neke od najvećih brendova, a tu su bile i naslovne strane magazina, kao i revija za Victoria’s Secret - koja je san svakog modela današnjice.

Od kako je uplovila u bračne i roditeljske vode, Irina karijeru i dalje nije zanemarila. Štaviše, nedovano je imenovana za glavno lice Jean Paul Gaultier parfema Scandal A Paris, te je na temu parfema otkrila kakve note ona preferira i zašto.

"Mogla bih definitivno reći da parfem ima važnu ulogu u mojoj beauty rutini, koja je inače veoma jednostavna. Smatram da je parfem završna nota koja kompletira izgled, ali da nikako ne bi trebalo da preuzme vašu ličnost. Jednom kada pronađete miris koji postaje vaš lični pečat, on ostaje sa vama godinama i čini da se osećate posebno i samouvereno. Ja lično nisam ljubitelj onih parfema koji vas prate poput teškog oblaka i predstavljaju i pre no što zakoračite u prostoriju. Preferiram mirise koji su laki, elegantni i zavodljivi', otkriva ruska lepotica.

Ovako to radi Irina Shayk: Glamurozna sa dekolteom u kome se vidi brushalter

S obzirom da je pomenula kako je njena beauty rutina jednostavna, nije moglo da se izbegne pitanje, a šta to ona smatra jednostavnim?

"Ključni faktor za dobar izgled jeste dovoljno kvalitetnog sna. Pre svakog važnog događaja trudim se da spavam bar devet časova. Zatim je tu moja obavezna rutina koja podrazumeva odlazak u tretanu odmah nakon buđenja, a potom u saunu. To je kombinacija u koju se kunem. Daje mi neophodnu energiju, a mojoj koži odličan izgled. Zato i na crvenom tepihu preferiram neutralnu šminku, jer želim da ono što je prirodno dođe do izražaja", kaže Irina.

"Ne verujem u dijete. Smatram da su ishrana i hrana sama po sebi, važan deo života i da osobu mogu učini srećnom, te balans pronalazim kroz odgovarajuću ishranu i vežbanje", dodala je poznata manekenka.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/