Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezde u usponu

U potrazi za novim talentima ELLE je otkrio ove mlade ljude za koje će se tek čuti.

  Izvor: Dejana Batalović/Foto: Marija Aničić/Adria Media Serbia, Press

Tekst: Nataša Atanacković

Dejana Batalović (27), fotograf 
Fotografijom se bavi od 2008, najviše modnom i fotografijom portreta. Sarađivala je sa brojnim magazinima, učestvovala na grupnim izložbama i organizovala dve samostalne izložbe, od kojih jednu u UK Parobrod. Aktivno se bavi i videografijom. Radila je kao druga kamera na snimanju dugometražnog filma „O bubicama i herojima“, režisera Petra Pašića, a trenutno je angažovana kao snimatelj i fotograf u studiju Frame. Najveću inspiraciju pronalazi u ljudima, u različitosti koja među njima postoji i u jedinstvenosti svakog od njih. Na fotografijama, kako kaže,  pokušava da ‘zaokruži emociju’. Voli da eksperimentiše sa dnevnim svetlom kako bi izvukla autentičnu atmosferu trenutka.

Jovana Mladenović (20), fotograf 
Jovana studira na Akademiji primenjenih umetnosti u Beogradu, a još u srednjoškolskim danima u Nišu mnogi su uočili njen talenat za fotografiju. Imala je nekoliko samostalnih izložbi u Nišu, a danas se uglavnom bavi modnom fotografijom i sarađuje sa mladim, još neafirmisanim modnim dizajnerima. London je oduvek bio Jovanin san i volela bi da svoju karijeru razvija u engleskoj prestonici.

Vladislav Radak (24), pisac
Roman prvenac objavio je sa navršenih petnćst godina (u to vreme đak Matematičke gimnazije), 2009. godine izlazi roman "Noć mrtvih snova", dok prva stručna knjiga Formula života na police knjižara stiže dve godine kasnije. Snimio je i dva filma kratkog metra. Pored književnosti, Vladislava zanimaju neistražene oblasti finansijske i aktuarske matematike, muzika i film, prvenstveno komponovanje, kao i nove tehnologije. U radu ga inspirišu strah, adrenalin, nepoznato, sopstveni i tuđi fetiši, judska glupost, superiornost pojedinca, kao i usamljenost. Trenutno radi na novom romanu, scenariju za film, OECD/PISA ocenjivanju učeničkih postignuća, a svakodnevno piše na svom websajtu.

Bojana Milosavljević (26), pevačica 
Već sa šest godina upisuje violinu u Muzičkoj školi Stanković, sa devet se prebacuje na klavir, a sa šesnćst upisuje i solo pevanje. Trenutno završava studije istorije umetnosti i peva u dva afirmisana alternativna benda.U narednom perodu radiće na svom usavršavanju – kako akademskom, tako i onom koje se tiče pevanja. Bojana je ponosna na nastupe na prestižnim festivalima sa matičnim bendom Rain Delay i veoma joj prijaju brojne pohvale značajnih alternativnih muzičara.

Mirjana Radovanović (27), slikarka
Bavi se slikarstvom, umetnošću u javnom prostoru i street artom, aktivna je članica udruženja KURS, autorka murala u Beogradu, Zrenjaninu i Solunu, i vlasnica jedne razmažene mačke. Ideje za svoje radove Mirjana pronalazi u kombinaciji medijskih stereotipa, slika iz prošlosti i napuštenih ideologija. Trenutno se bavi istraživanjem istorije murala u Beogradu od sedamdesetih do danas. Sledeće godine želi da oslika što više oronulih zidova, doprinese implementaciji umetnosti u javni prostor i živi od svog poziva.

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Najpopularnije

Moda

Celebrity