Ova mlada žena jedinstvenih crta lica i autentične ličnosti primer je da samo ono što je vredno i autentično dotiče svet i osvaja modne piste. Ove godine nosila je revije prestižnih svetskih brednova, kakvi su Fendi i Dolce & Gabanna i bila lice velikih modnih kampanja.

Milica Rajković osvojila je Elle Style Award 2022 za manekenku godine, a tim povodom specijalno se fotografisala ispred objektiva Nemanje Maraša, te nam odgovorila na 5 kratkih pitanja.

Šta smatrate svojim najvećim uspehom?

Prema sebi umem da budem veoma stroga i vrlo često i ne uviđam koliko zapravo radim i napredujem. Slobodno mogu da kažem kako je ova nagrada kruna mog dosadašnjeg rada. Pokazatelj da moja karijera ide u pravom smeru i da je moj trud prepoznat! Pored nagrade, moj najveći uspeh jeste činjenica da sam sopstvenim trudom uspela da se izdvojim iz mase i prošetam pistama svetski poznatih brendova.

Koju reč ili rečenicu prečesto izgovarate?

„Ko zna zašto je to dobro“ jeste rečenica koju izgovaram vrlo često. Duboko verujem da su neke stvari jednostavno namenjene nama, a ukoliko nisu dobre po nas, one će nas zaobići. To primenjujem kako u životu, tako i u poslu i ne dozvoljavam da me bilo koje odbijanje ili prepreka demotivišu.

MARAS - ELLE SA DOBITNICI0126.jpg
Nemanja Maraš Milica Rajković nosi haljinu H&M Innovation Metaverse

Koji trenutak u karijeri je za vas bio najbitniji?

Tokom rada, bilo je dosta momenata u kojima sam se osećala kao da sam u bajci. Možda bih izdvojila svoju prvu reviju modne kuće Fendi jer je ona umnogome doprinela postavljanju moje karijere na određeni nivo. Verujem da nikada neću zaboraviti osećaj u grudima koji sam imala neposredno pred izlazak na pistu. Tada sam znala da je ovaj posao, moj posao iz snova!

Na putu do uspeha, šta vam je bilo najvažnije, ali i najteže da sačuvate?

Kroz život prolazimo faze i razne situacije koje nas formiraju na određeni način. Kroz posao sam počela da se osamostaljujem i da sazrevam na neki ubrzaniji način. Najvažnije mi je bilo da ostanem svoja i ne dozvolim stranom uticaju da promeni moju suštinu. Bitno mi je da moji najbliži budu ponosni na ono što radim, jedino tada znam da sam na pravom putu.

Savet ili misao koji ćete zauvek pamtiti?

Citirala bih ovde Leonarda da Vincija: „Odavno sam zapazio da uspešni ljudi retko sede i čekaju da im se stvari dešavaju. Oni izađu i dese se stvarima“. Verujem da svako od nas može da uspe u ostvarenju svojih snova ako uloži dovoljan trud i veruje u sebe!