Lokalni brend koji je pre svega zasnovan na ljubavi prema svim majkama ovog sveta i kroz svoje modele iskazuje duboko poštovanje prema njima. Svet mode ovog brenda ne prepoznaje prolaznost i užurbanost, već nam daje svevremene komade u kojima se žene osećaju samouvereno, moćno i snažno, a ovaj lokalni brend nas, na suptilan način, na to svakog dana i podseća.

Mom's Pants osvojio je Elle Style Award 2022 za lokalni brend godine, a tim povodom njegova osnivačica Jelena Đokić Bjeković specijalno se fotografisala ispred objektiva Nemanje Maraša, te nam odgovorila na 5 kratkih pitanja.

Šta smatrate svojim najvećim uspehom?

Svoje uzemljenje, ako se tako može reći. Pod time mislim na ono što ja suštinski jesam, sa svim manama i vrlinama. To što znam ko sam i odakle potičem. Trudim se da sa obe noge stojim na zemlji i imam osećaj zahvalnosti na svemu što sam postigla i što ću tek u životu postići.

Koju reč ili rečenicu prečesto koristite?

Budi pozitivna! Trudim se da sebi, ali i drugima objasnim koliko je važno da budemo pozitivni. Prema životu, svojim najbližim ljudima, ali i prema okolini koja nas okružuje. Takođe, biti pristojan i fin za mene je nešto veoma bitno, budući da nikada ne znate koju bitku neko preko puta vas vodi.

Koji trenutak u karijeri je za vas bio najbitniji?

Sam početak! Hrabrost koju sam sakupila da zakoračim u meni tada nepoznato polje i prepustim se svojim emocijama koje me i dan-danas vode kroz ceo proces. Nakon toga zaista ne mogu a da ne spomenem da je Elle nagrada za lokalni brend jedan od sledećih najbitnijih koraka. Priznanje da se vredan rad i trud isplate, potpuno je drugačiji nivo zadovoljstva i sreće.

MARAS - ELLE SA DOBITNICI0757.jpg
Nemanja Maraš 

Na putu do uspeha, šta vam je bilo najvažnije, ali i najteže da sačuvate?

Svoju suštinu, raznolikost, kao i poruku koju želim da prenesem mlađim generacijama koje dolaze, a imaju velike snove. Da pokažem kako upornost, vrednoća kao i samo verovanje u sebe, čak i onda kada okolina ne veruje, mogu da ostvare ono što je u glavi kao ideja zamišljeno.

Savet ili misao koje ćete zauvek pamtiti?

Savet koji mi je dala moja majka u trenutku kada je od mene prvi put čula ideju vezanu za Mom’s Pants. Sećam ga se od reči do reči, a glasio je: „Sine, samo veruj u sebe, barem deo koliko ja verujem u tebe i svet će biti malo mesto za sva tvoja postignuća.“ Hvala joj!

Šta za vas danas predstavlja Elle?

Prozor u svet. Po mom skromnom mišljenju, smatram da je najveći plus Elle magazina to što je, osim što je modni, jedan od retkih magazina kvalitetnog edukativnog karaktera, a to je u današnje vreme zaista uspeh. Čitajući ga, oduvek sam imala osećaj da mi je neko odškrinuo prozor u svet u kome nema granica.