Pred kraj godine, nadahnuće pronalazimo u razgovoru s pažljivo odabranim ženama iz domena kulture, umetnosti i modelinga. Lepota je samo jedno u nizu obeležja koja ih, kao po pravilu opisuju, ali one su mnogo više (i značajnije) od toga: uspešne, mudre, jake, svoje i sa stavom.

U saradnji sa L'Oreal Paris koji duže od jednog veka glorifikuje žensku snagu, moć, samopouzdanje, te inkluzivnost i raznolikost u pristupu lepoti, ovog decembra stojimo uz sjajne žene i ambasadorke brenda.

U intervjuu s Jelenom Ivanović, jednim od naših najuspešnijih top modela koji je osvajao svetske modne piste, ali i scout-ova koji danas stoji iza prestižne modne agencije J'S Management, pričali smo o uspehu, principima i velikim snovima. U nastavku pročitajte više!

Od svih tvojih uloga žene, koja ti je najvažnija?

Ne može se izdvojiti jedna uloga žene jer je raskoš baš u ogledanju njene ličnosti kroz višetruke uloge koje ona uspešno spaja. Kroz različite faze života neke uloge su dominantnije od drugih što je sasvim u redu jer se kroz njih izgrađujemo kao ličnosti. Kada smo mlade, potrebnije smo sebi, kroz razvoj karijere osvešćujemo svoju ulogu u društvu, dok osnivanjem porodice i dolaskom dece spoznajemo brigu o drugima.

Tvoja tajna kreiranja idealnog balansa između poslovnog i privatnog života.

Biti prisutan u onome što radiš. Kada sam na poslu, potpuno sam u fokusu poslovne žene, a kada sam sa decom, onda sam mama i usresređena na njih. Taj balans nije uvek moguće održati, ali je važno da se posvećujemo kvalitetno svakoj kategoriji života.

Definicija uspeha za tebe je...?

Uspeh se ogleda u svakodnevnim malim iskoracima u kojima uspevam da prevaziđem sebe. Nekada su to unutrašnji procesi kada je potrebno ukrotiti svoje misli, isceliti svoje emocije i otvoriti se za nove spoznaje. Nikada se nisam takmičila sa drugima, ali sam uvek težila da budem još bolja verzija sebe.

A lepote?

Definicija lepote je refleksija unutrašnje harmonije. Najlepša sam kada osećam duboku zahvalnost.

ELLExLOREAL_10866.jpg
Senja Vild Sako i šal: Aleksandar Zabunović

Na šta te inspiriše L’Oreal Paris slogan: „Jer ja to zaslužujem?“

Žene se toliko daju na sve strane svojim brojnim obavezama da zaista zasužuju da imaju podršku kroz kozmetičke proizvode koji će im pomoći da se osećaju bolje, koji će ublažiti tragove umora, a koži dati sjaj. Kada od obaveza jedva stignete da se pogledate u ogledalo, važno je kako sebe vidite, a L’Oreal Paris stoji iza onoga što sloganom obećava.

Kako izgleda tvoja dnevna/večernja rutina nege?

Ne mogu da zamislim da legnem u krevet a da ne skinem šminku i ne stavim L'Oreal Paris Revitalift Renew noćnu kremu, a vrlo često kombinujem serum + kremu. Nekada umem i da je ponesem sa sobom u tašni, i da je u toku dana nanesem svaki put kada poželim da se osvežim. Trenutno je sa mnom L'Oreal Paris Revitalift Laser x3 dnevna krema.

ELLExLOREAL_10897.jpg
Senja Vild 

Koje žene u tvom okruženju su tebe inspirisale da sanjaš velike snove?

Najviše me je inspirisala mala Jelena koju sam kao devojčica mogla glasno da čujem. Taj unutrašnji glas bi me uveo u svet mašte, videla bih sebe kako putujem svetom, obilazim planetu, kako nastupam pred svetlima reflektora; sanjala sam veliku porodicu, kućicu u cveću, mir.

Kako ti inspirišeš neke nove generacije devojaka da sanjaju velike snove?

Užurbanost života me je dovela do povremenih prekida veze sa svojim unutrašnjim glasom i naučila sam da nam je najteže kada smo diskonektovani sa sobom. To je ono najvažnije čemu učim mlađe od sebe - da ne dozvole da izgube vezu sa svojom suštinom, da ostanu uvek povezane i dosledne sebi. Da nikada ne kompromituju svoje pravo Ja.

Mlade žene imaju potrebu da se dokažu lepotom, ali ona je kratkog daha ako se ne očuvaju prave vrednosti i raskoš karaktera.

Dirnuta sam svaki put kada spoznam da sam bila pomoć na putu nečijeg ostvarenja, da sam ih svojom verom i vizijom inicirala da same osveste svoje snove i da osete moć koju imaju.

ELLExLOREAL_10776.jpg
Senja Vild 

Za šta si sebi rekla najveće „bravo“?

Tek sada u četrdesetim umem da se izmaknem i da sagledam svoj život, što mi daje neverovatnu snagu i mir, a ujedno i duboko zadovoljstvo u malim stvarima koje bih kao mlađa preletala. Danas umem da zastanem i da osetim trenutak. Možda je kandidat za najveće bravo onda kada balansiramo sve naše životne uloge i kada uspemo da ni jedan segment života ne ispašta zbog onog drugog.

Glavna poruka ženama u 2024.

Ma koliko se brzo živi, snagom volje zastanite, napravite male petominutne pauze u danu kada ćete biti same sa sobom. U tišini sadašnjeg trenutka, probudiće se zahvalnost za sve što jeste. Tada ćete sebe moći s ljubavlju da pogledate u oči, svu onu ljubav koju dajete deci, partner, profesiji, sada cete moći da date i sebi. Jer vi to zaslužujete!

Elle intervju s Jelenom Ivanović
Senja Vild Sako i šal: Aleksandar Zabunović

Foto: Senja Vild
Stilista: Mila Đenić
Hair: BOKO Salon
Make-up: Jovana Kulić, Team Nena Ilić