Kada je reč o trendovima frizura za ovu zimu 2023. godine, veliki je fokus na onim koje su srednje dužine upravo zbog svestranosti i praktičnosti. To znači da kosu možete pustiti, skupiti, fenirati ravno ili ukovrdžati, a vaša frizura uvek će izgledati dobro. 

Takođe, stepenovanje se istaklo kao "must" za hladniju sezonu jer vizuealno daje efekat volumena, a zdrava vlas je imperativ. Ogroman plus je i na frizurama za koje ne treba mnogo vremena za stilizovanje, poput dugog boba, odnosno loba za koji je dovoljno da ga "nagužvate" prstima, a u nastavku pogledajte stilove za koje frizeri tvrde da su već sada apsolutni vladari sezone, i definitivno će ostati na tronu najpopularnijih do kraja zime 2023. 

Duge šiške koje uokviruju lice

Ching bang su šiške koje ne prelaze liniju brade i imaju ulogu da bukvalno uokvire vaše lice. Možete ih fenirati na spolja u stilu curtain bangs-a ili pak izvojiti kao što se nosilo devedesetih, ali ukoliko želite šiške koje nisu prekratke i teške za održavanje, ovo je pravi izbor.

Lokne sa šiškama

Kovrdže su se vratile na velika vrata, a pogotovo u kombinaciji sa šiškama. Na ovaj način "zaokružićete" priču i dati romantičniji izgled frizuri.

Shag

Shag nastavlja da drži tron jedne od najpopularnijih frizura. Stepenovanje je doduše suptilnije i romantičnije, te ćete lako naći stil koji vam se najviše dopada.

Meko stepenovanje

Sa druge strane, oni koji ne vole preterano kraćenje kose kakvo je karakteristično za stepenovanje kod shag-a ili druge popularne frizure "rachel-ke", mogu se odlučiti za meke stepene u stilu sedamdesetih. Dovoljno da kosa dobije oblik, bez da izgubi na dužini.

Dugi bob sa maxi curtain šiškama

Ni curtain šiške ne idu nigde ove zime. Ipak, u trendu su duge varijante, koje meko uokviruju lice, kao i dugi bob koji je lak za održavanje i "trpi" sve vrste stilizovanja.