Terapija čišćenja tela pirinčem koristi se kako bi se iz organizma izbacile nataložene soli i kod bolesti urogenitalnog sistema. Pomaže pri ubrzavanju metabolizma, eliminiše toksine iz organizima, smanjuje težinu, a telu vraća energiju.

Čišćenje tela pirinčem:

Potrebno je: 4 šolje smeđeg pirinča (mada može da posluži i beli pirinač)

Prvog jutra ujutru se 2 kašike pirinča sipaju u teglu u kojoj se stavlja čista, hladan voda (pirinač prvo operite). Poklopite posudu sa krpom kako se voda i pirinač ne bi isprljali. Stavite teglu na polici ili na prozorsku dasku.

Drugog dana procedite pirinač i operite ga pa opet sipajte vodu i ostavite ga da stoji na polici. Ako je mnogo vruće u kući, pirinač morate da perete i dva puta dnevno kako se ne bi zakiselio. Zatim u još jednu teglu sipajte 2 kašike pirinča, pa ga potopite u hladnoj vodi i ostavite do sutra.

Trećeg dana perete pirinač iz tegle broj jedan i tegle broj dva, a uzimate teglu broj tri i u nju sipate pirinač (2 kašike) i vodu.

Četvrtog dana perete pirinač iz tegle broj 1, 2 i 3, pa uzimate i četvrtu teglu i u nju potopite 2 kašike pirinča.

Petog dana pirinač iz tegle broj 1 perete, pa kuvate za doručak. A u novu teglu stavite svež pirinač i sipate vode, pa stavljate iza tegle broj 4.

Ovaj proces traje od 40 do 45 dana. Pirinač se kuva veoma kratko da bi se dobila kaša. Može da se jede i sirov pirinač koji je bio potopljen u vodi tokom 4 cela dana. 

Doručak treba da se sastoji od ovog pirinča, bez soli i šećera ili maslaca. Pola sata pre doručka popijte čašu vode. Nakon doručka 4 sata ne smete ništa ni da jedete ni da pijete.

Pirinač dijeta je dobra za ceo organizam
Unsplash/Louis Hansel 

Nakon 2 do 3 sata može doći do velikog osećaja gladi, ali nije dozvoljena ni čaša vode, a kamoli jabuka ili sok.

Kada prođe 4 sata nakon doručka, možete da popijete čašu vode, a onda da normalno ručate.

Za ručak ili večeru možete jesti sve što poželite, ali neka so bude minimalna. Ukoliko smanjite so, ovaj režim ishrane će bolje delovati.

Pre bilo koje dijete konsultujte se sa svojim lekarom ili farmaceutom.