Sa organskom baštom u kojoj gaji povrće, zeljem koje uvodi u svaki obrok i striktnim detoksom koji obavezno sprovodi dva puta godišnje, Gisele Bundchen je pravi welness guru. 

Ipak, poznata manekenka nije oduvek bila u potpunosti posvećena svojoj ishrani, pažljivo balansiranoj tako da okrepljuje njen organizam i pozitivno deluje na njen um i telo.

Kako kaže njen porodični nutricionista i kuvar, Allen Campbell, uspeo je da izmeni nekadašnje loše navike tako što je uveo režim ishrane koji je pomogao Gisele da stvori repotuaciju žene koja vodi zdrav život.

Doručak bogat vitaminima

Kako bi započela dan sa puno energije, celokupna porodica Bunchen jede za doručak sveže voće i povrće. 

"Oko 6 ujutru, počinjem dan sa čašom tople vode i ceđenim limunom, kako bih dovela balansirala nivo alkala u telu i pokrenula rad digestivnog sistema. Nakon toga sledi biljni sok i vitaminski smoothie napitak, koji se pravi u blenderu. Pri tome, uvek biram isključivo organsko voće."

Malo kasnije, na red dolazi branč sa svežim voćem, jajima, avokadom, hlebom bez glutena i puterom od kokosa. "Za vikend, moj muž Tom voli da u obrok uključi palačinke od žitarica, a moj sin Benny im se posebno raduje. "

Voće i povrće

Gisele obožava da pravi voćnu salatu u velikoj činiji, te joj to predstavlja nazdraviju užinu. Ona uglavnom bira različitu vrstu sezonskog voća koju raspoređuje u malim količinama, kako bi obezbedila što veći unos vitamina. Od jagoda i malina, do borovnica i kivija, manekenka otkriva da sve voće bere direktno u svojoj organskoj bašti. 

Zdrav obrok

"Osamdeset posto ishrane moje porodice sastoji se od organskog povrća i žitarica, kao što su integralni pirinač, kinoa, proso i pasulj, a ove namirnice uvek prirpemam u kokosovom ulju. Moram da napomenem da prehrambeni proizvodi koji sadrže šećer i belo brašno su zabranjeni u mojoj kući", napominje Gisele i dodaje:

"Danas, vodim se principom da je telo poput hrama, i ako volite i hranite svoje telo, možete bolje da se osećate. Moj omiljeni domaći recept je obrok podeljen na sedam porcija tj. namirnica  koje čine kelj, brokoli, kinoa, avokado, cvekla, slatki krompir i čeri paradajz. Mogu da ga jedem za ručak u popodnevnim satima, ali i uveče. "

Mesni obrok

"Kao što sam već rekla, moju ishranu najviše čine voće, povrće i žitarice. Meso jedemo jednom mesečno, i najčešće je reč o nemasnom mesu: organski biftek, patka i piletina. U zamenu za ribu, porodični kuvar Allen obično divljeg kuva lososa."

Večera do 18 h

Imati večeri između 17:30 i 18 h, daje telu više vremena da obradi hrani, tako da vaš stomak može da odmara dok spavate. Supermodel ovu rutinu upražnjava već duže vreme, te tako postiže tonirano telo od momenta čim se probudi, a kako kaže, oseća se mnogo lakše, jače i obnovljeno. 

Detoks plan (dva puta godišnje)

"Detoks je obavezan sa promenom sezone", otkriva Gisele, i objašnjava da se on ne odnosi samo na unos hrane.

"Tada pokušavam da u svoj plan uvedem mir i tišinu, jer je to idealan način da pripremim svoje telo i um za odmor. Na taj način, fizički i mentalni detoks pomaže da podignem svoj imuni sistem, tako da budem otpornija na mnoge bolesti. "

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/