Bundeva, brokoli, paprika, patlidžan, kupus, kelj, idealni su za dijetu jer su hranljivi. 

Ali, ako ih ograničeno uzimate i u pravilnoj kombinaciji sa drugim namirnicama možete da smršate tri do četiri kilograma za sedam dana.

Prvi dan

Doručak: kriška kukuruznog hleba, posni sir, sveža paprika

Međuobrok: kruška

Ručak: supa od bundeve, dve kriške tostiranog hleba premazanog belim lukom

Međuobrok: jabuka

Večera: pečena piletina, 150 g barenog brokolija i karfiola prelivenih sa dve kašičice maslinovog ulja, činija salate

Drugi dan

Doručak: kriška kukuruznog hleba, posni sir, sveža paprika

Međuobrok: kruška

Ručak: 250 g špageta s patlidžanom i paradajzom

Međuobrok: 150 g grožđa

Večera: dva kuvana ili pečena kukuruza, šoljica malomasnog mleka

Treći dan

Doručak: 40 g muslija, šolja jogurta, banana, kašičica meda

Međuobrok: nar

Ručak: 250 g bukovača pripremljenih na grilu, 150 g pire krompira, kupus salata

Međuobrok: pečeni kesteni

Večera: varivo sa graškom i kupusom, kriška hleba sa semenkama

PageBreak

Četvrti dan

Doručak: sendvič od integralnog peciva, mlečnog namaza, tri kriške ćureće salame i sveže paprike

Međuobrok: 150 g voćnog jogurta

Ručak: dve pljeskavice od kelja, praziluka i soje, integralni pirinač sa graškom: 70 g sirovog pirinča, 80 g graška

Međuobrok: jabuka

Večera: pastrmka pečena u rerni, krompir salata

Peti dan

Doručak: 100 g proje, šoljica jogurta

Međuobrok: 30 g oraha

Ručak: sendvič od integralnog peciva, tunjevina iz konzerve i zelene salate

Međuobrok: jabuka

Večera: omlet s paprikama: 2 jajeta, 250 g paprika, kriška integralnog hleba sa semenkama, salata od sveže šargarepe

Šesti dan

Doručak: kriška integralnog hleba sa semenkama, margarin ili maslac, marmelada od voća po želji, čaša prirodnog voćnog soka

Međuobrok: kruška

Ručak: 100 g barene teletine, salata

Međuobrok: dve mandarine

Večera: pečurke, tikvice, patlidžan, paprika i paradajz sa grila, posni sir, kriška integralnog hleba sa semenkama

Sedmi dan

Doručak: kriška integralnog hleba sa semenkama, namaz od patlidžana i prazulika, čaša prirodnog voćnog soka

Međuobrok: 150 g grožđa

Ručak: pileća supa s testeninom, 150 g pilećih prsa pripremljenih na grilu, 100 g kuvanog krompira, 200 g barenog kelja, dve kašičice ajvara

Međuobrok: jabuka

Večera: 30 g sira sa pavlakom, po želji dodatak luka i crvene paprike, kriška integralnog hleba

Izvor: Novosti 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/