Organizam nikad ne razvija zdravstveni problem odjednom, već pokazuje znakove i mesecima pre. Problem nastaje ako ih ne uočimo i ne reagujemo. Prvo što treba uraditi je ono što je u našoj moći - prilagoditi ishranu i životne navike, a ako je problem uporan, treba se posavetovati i s lekarom.

1. Nesanica, tanki živci i grčevi u nogama

Kombinacija ova tri simptoma očit je znak koji vam šalje vaše telo da mu nedostaje magnezijuma i kalijuma za normalno obavljanje metaboličkih funkcija. Kako biste nadoknadili gubitak, pojačajte dnevni unos namirnica koje obiluju njima, poput banana, rajčica, spanaća i narandži, a ako ni to nije dovoljno, uzmite dodatak magnezijuma.

2. Suva koža

Ovaj znak, posebno ako traje nedeljama i ne vezuje se za spoljašnje faktore, poput promene kozmetičkih proizvoda, sezonom centralnog grejanja i slično, može biti signal nedostatka vitamina E. Pokušajte da ga nadoknadite kroz unos više povrća, ulja, orašastih plodova i ribe. Također izbegavajte stvari koje isušuju kožu iznutra - kafu i alkohol.

Ostale signale koje nam šalje telo kad mu treba pomoć, pročitajte OVDE

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/