Urme su voće koje se premalo koristi u ishrani, a jako je hranljivo i bogato mnogim vitaminima koji su korisni za naše zdravlje.
Bogate su hranjivim materijama
Urme su bogate bakrom, kalijumom, vlaknima, manganom, vitaminom B6 i magnezijumom.
Poboljšavaju varenje
Korisne su protiv zatvora, sindroma razdražljivih creva, glikemijskog indeksa i drugih probavnih problema.
Ublažavaju bol
Urme sadrže magnezijum koji ima anti-imflamatorno svojstvo što znači da ublažava bol i otok. Takođe smanjuju rizik od srčanh bolesti, artritisa i Alchajmerove bolesti.
Trudnoća
Urme olakšavaju porođaj. Testiranja pokazuju da su žene koje su jele urme najmanje 4 nedelje pre termina imale lakši prođaj.
Visok krvni pritisak i infarkt
Magnezijum u urmama snižava krvni pritisak, a kalijum je odličan za krvotok.