Dakle, nije bitno samo šta jedemo, na koji način tretiramo namirnice (kuvamo ih, pržimo ili pečemo), već i koje ukuse kombinujemo.
Posledice mešanja nekih namirnica tokom obroka su već opšte poznate, a dobar deo reakcija je i individualan na kraju dana, ali prilično smo sigurni da niste znali kolika je zapravo štetnost i u kojoj meri određeni spojevi mogu izazvati neprijatnosti.
Postoje nejasne, ali istovremeno i nezdrave kombinacije koje treba izbegavati.
Paradajz i sir
Ova kombinacija je veoma uksuna, ali preopterećuje pankreas i jetru. Kiseline iz paradajza reaguju sa kalcijumom koji se nalazi u belom siru, stvarajući specifične naslage u našim zglobovima. Naravno, nije neophodno u potpunosti isključiti paradajz i sir iz menija, ali prečesto ne treba koristiti ove proizvode zajedno.
Ostatak teksta pročitajte OVDE
Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>