Nikada vam ne bi palo na pamet da je jedan tako ukusan spoj kao što je na primer sir i paradajz poprilično opterećujuć za vaš organizam, dok recimo neke druge kombinacije mogu biti i kancerogene i to izuzetno kancerogene.
Dakle, nije bitno samo šta jedemo, na koji način tretiramo namirnice (kuvamo ih, pržimo ili pečemo), već i koje ukuse kombinujemo.
Posledice mešanja nekih namirnica tokom obroka su već opšte poznate, a dobar deo reakcija je i individualan na kraju dana, ali prilično smo sigurni da niste znali kolika je zapravo štetnost i u kojoj meri određeni spojevi mogu izazvati neprijatnosti.
Postoje nejasne, ali istovremeno i nezdrave kombinacije koje treba izbegavati.
(Zašto OVU namirnicu morate da uvrstite u svoju ishranu)
Paradajz i sir
Ova kombinacija je veoma uksuna, ali preopterećuje pankreas i jetru. Kiseline iz paradajza reaguju sa kalcijumom koji se nalazi u belom siru, stvarajući specifične naslage u našim zglobovima. Naravno, nije neophodno u potpunosti isključiti paradajz i sir iz menija, ali prečesto ne treba koristiti ove proizvode zajedno.
Ostatak teksta pročitajte OVDE
Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>