Ovakvu ishranu teško je održati na duge staze i zato se s vremenom opet ugoje.
S druge strane, ljudi koji održavaju zdravu težinu bez odricanja neiscrpan su izvor informacija za stručnjake.
VTI Technical Reaserch Centre iz Finske proučavao je prehrambene navike 147 zdravih osoba sa zdravom težinom tokom četiri meseca. Istraživači na čelu s dr. Anom-Lenom Vuorinen otkrili su da zdravi ljudi za doručak obično jedu tri vrste namirnica.
Voće je bio najpopularniji izbor za 51 posto ispitanika, mlečne proizvode jelo je 41 posto, dok je konzumiranje ovsenih pahuljica ili muslija s hladnim mlekom odabralo 33 posto osoba.
Iako se hleb i pekarski proizvodi smatraju izvorom nepotrebnih kalorija, čak 32 posto ispitanika započinje svoj dan ovom vrstom hrane.
Najzanimljivije od svega, samo je 26 posto ispitanika priznalo da uz doručak pije kafu, dok ostatak (74 posto) odlazi na posao i obavlja svoje obaveze bez kofeinske pomoći.
"Umesto ograničavanja ishrane i izbegavanja omiljene hrane, gojaznost se može sprečiti ako pojedinac nauči da sluša potrebe svog organizma, a prednost da kvalitetu, a na kvantitetu obroka", pojasnila je rezultate istraživanja je Ana-Lena Vuorinen.
Izvor: Zadovoljna/Stil
Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/
KOJI SU NAJBOLJI PROIZVODI SA HIJALURONOM, RETINOLOM, VITAMINOM C? Milica Bukumirović donosi vodič za svaki tip kože
DA LI STE ZNALI DA JE ZAŠTITA KOŽE OD SUNCA VAŽNA I TOKOM PROLEĆA? Specijalista dermatovenerologije otkriva sve o tome
5 CHANEL PARFEMA KOJE SVAKA ŽENA TREBA DA POSEDUJE U ŽIVOTU: Ovi mirisi su zasluženo vanvremenski klasici
7 DANA JELOVNIKA MOĆNE DIJETE 1200 KALORIJA: Izgubite kilograme uz raznovrstan meni koji preporučuju i nutricionisti
5 RAZLOGA DA SE ODVAŽIŠ DA POSTANEŠ PREDUZETNICA: Ovo je znak koji si čekala!