S godinama raste i naša potreba da dinamične sportske aktivnosti zamenimo onima koje nam donose unutrašnji mir i stabilnost. A ima li za to boljeg rešenja od joge?

Istraživanja kažu da joga pozitivno utiče na ljude koji pate od nesanice, anksioznosti i depresije. Redovnim vežbanjem, ona ublažava hronične bolove u leđima, te pomaže kod problema sa hipertenzijom, gojaznošću, ali i slabim imunitetom. Takođe, ona deluje kao prirodna terapija u savladavanju destruktivnih misli i osećanja - straha, nervoze, besa. Zbog svega navedenog, joga se smatra jednom od najefektivnijih aktivnosti za podizanje kvaliteta života.

Najvažnije od svega jeste što nas precizna kombinacija položaja, vežbi disanja i meditacija, dovodi do toga da ponovo uspostavimo vezu sa svojim unutrašnjim bićem, da osluškujemo svoje misli i osećanja, te spoznamo moć koja leži duboko u nama. Sama reč joga označava jedinstvo, sjedinjavanje i sažimanje, simbolišući upravo proces koji se odvija unutar nas.

Ne treba preskočiti ni zadovoljstvo, mladolikost i samopouzdanje koji se reflektuju na nama kao rezultat uspešno dostignute harmonije i blagostanja.

Istražili smo za vas koji su najbolji joga učitelji na YouTube-u.

Pokrenite se, napravite svoj raspored, i počnite da vežbate već danas!

1. Yoga With Adriene

2. Yoga with Kassandra

3. Sjanaelise

4. RETURN TO KEMET • Kemetic Yoga & Wellness

5. Allie - The Journey Junkie