Preporuka je započeti dan s 300 grama jagoda za doručak, a ista količina se konzumira i za dezert nakon ručka. Međuobrok takođe uključuje porciju jagoda, a za večeru se preporučuje 500 grama jagoda i jogurt sa smanjenim procentom mlečne masti pre spavanja.

Osim jagoda, od voća se tokom dana može pojesti i pola banane. Ovakav model prehrane fokusiran je na pogodnosti koje pruža povećana konzumacija jagoda, ali u okviru načela pravilne ishrane, koji zagovaraju unos raznolikih namirnica iz svih grupa. Istu količinu možeš da napravite i s drugim bobičastim voćem poput borovnica ili malina.

Primer jelovnika

Doručak: kafa ili čaj sa kašičicom šećera, 350 grama jagoda, posni sir.

Međuobrok: mali sendvič (integralno pecivo, sir, pileći ili pureći narezak) sa činijom svežeg povrća.

Ručak: bistra supa od povrća, salata od povrća s limunovim sokom i 1 kašikom biljnog ulja, 350 grama jagoda, čaša belog vina.

Međuobrok: 350 grama jagoda sa kašičicom šećera ili pekmeza od jagoda.

Večera: 500 grama jagoda s grilovanim tofuom.

Preporuka je započeti dan s 300 grama jagoda za doručak, a ista količina se konzumira i za desert nakon ručka.
Unslash/Jo Sonn 

Napomena

Povećan unos jagoda podstiče detoksikaciju organizma i gubitak 2 do 3 kg u nedelju dana, što je za očekivati, ako se deo hrane tokom dana zameni niskokaloričnim voćem. Prehrambena vlakna poboljšće probavu, a mnoštvo fitokemikalija osiguraće antioksidativni učinak koji će povoljno delovati na imunitet i svež izgled kože. Ipak, dijeta je siromašna nekim važnim nutrijentima kao što su proteini i masti, stoga se ovakva restrikcijska dijeta ne preporučuje za sprovođenje duže od nekoliko dana.