Topla sezona ozbiljno nam se približava, a ukoliko želite da odradite dobar detoks, adekvatan izbor može da bude viralni napitak sa društvenih mreža koji obećava sjajne rezultate za kratko vreme.

Uz to, rešiće vas nadimanja i ubrzati metabolizam čime ćete lakše izbaciti toksine. U pitanju je čaj od karanfilića, a nakon originalnog videa koji ima preko 2.8 miliona pregleda, pojavile su se i druge varijante u koje se dodaje đumbir i cimet, takođe sjajni saveznici za skidanje kilograma.

amitha-a-r-wn7ZmK3E494-unsplash.jpg
Unsplash/Amitha 

Pije se po šolja, ujutru na prazan stomak, i uveče, pred spavanje. Preporuka je i da vaša večera ne bude kasnije od 7 sati uveče, kao i da pored ovog moćnog čaja uvedete i neki vid fizičke aktivnosti, makar to bila i samo šetnja.

Ujutru - čaj od karanfilića

Potrebno: par karanfilića

Priprema: Prokuvajte par karanfilića (do 5) u čaši vode, ili ih samo prelijte i ostavite da odstoje petnaestak minuta. Procedite i konzumirajte na prazan stomak.

Viralni napitak za skidanje kilograma - gubi se i do 5kg TikTok/annalanier2/myvegankitchenlife

Uveče - čaj od karanfilića, đumbira, cimeta i limuna/limete

Potrebno: par karanfilića, manji komad đumbira, limun, cimet u štapiću

Priprema: Skuvajte čak od gorepomenutih sastojaka i ostavite da uvri, a potom, nakon što malo odstoji konzumirajte uveče, na prazan stomak.

Naravno, pre nego što pokušate sa bilo kakvim internet predlozima obavezno se konsultujte sa svojim lekarom i zapamtite da nikakva čarobna rešenja ne postoje ukoliko ne promenite loše navike i ne krenete sa treningom.