Meghan Markle i Hailey Bieber samo su neke od poznatih dama koje su otkrile benefite vežbanja pilatesa na reformeru, a sada je potražnja za ovim specifičnim vidom treninga sve veća. „Uspon i popularnost pilatesa na reformeeru polazi od toga što ljudi brzo primećuju značajne rezultate“, kaže Laura Quinn, glavna fitness trenerka pilatesa za Alo Wellness Klub u Los Anđelesu.

Sistem otpora na oprugama na reformer mašini, koju je prvobitno dizajnirao Joseph Pilates, stvara klizeći trening, time koristeći prednosti jedinstvenih svojstava opruga da izazovu i pruže otpor mišićima. „Opruge traže stalnu napetost ciljanih mišića, što zauzvrat dovodi do boljih rezultata jer se mišići moraju prilagoditi ovom konstantnom nivou napetosti", objašnjava Fuller, vlasnica Pilates studija u Bruklinu. U prošlosti je bila potrebna oprema koja je obično bila dostupna samo u teretani - ali sada su i opcije kod kuće postale sve dostupnije.

„Reformer pilates je pogodan za širok spektar klijenata, od supermodela do početnika u fitnesu: Oni koji možda nemaju puno iskustva ili su malo stariji te ne bi trebalo da se bave eksplozivnim oblicima vežbanja odlični su kandidati“, ističe instruktorka.

logan-weaver-lgnwvr-u76Gd0hP5w4-unsplash.jpg
Unsplash/Logan Weaver 

„Reformer pilates ima toliko neverovatnih prednosti, uključujući povećanu snagu core-a, prevenciju povreda, ispravljanje mišićne neravnoteže, poboljšanje držanja, fleksibilnost i još mnogo toga“, kaže Fuler.

„Ovo je zaista vrhunski trening. Postoji na stotine vežbi koje mogu da istegnu i poboljšaju ravnotežu i opseg pokreta za celo telo na samo jednoj mašini, što ih čini odličnim alatom za unakrsne treninge za niz sportova. „Reformer pilates radi na stabilizaciji kičmenog stuba i mišića stomaka što je od vitalnog značaja za svakog vežbača“, zaključuje trenerica.

Upravo zato, kako bismo vas motivisali, u nastavku smo izdvojili odličan video za početnike sa pilates vežbama na reformeru sa kojima možete krenuti već danas. Pogledajte: