Kako bi došla u top formu za napornu turneju, jedna od najpopularnijih pevačica na svetu Beyonce angažovala je privatnog trenera Marka Borgesa, koji je za časopis Glamour otkrio režim treninga pop dive.

(Beyonce: 4 glavne vežbe koje uvek trenira diva)

Prema njegovim rečima, svako ko primenjuje ovaj režim tri puta nedeljno, kroz šest nedelja će izgledati jednako ili barem približno dobro kao i pevačica.

A evo šta Bijonse radi. Ona obožava boks i vežbe s posebnim konopcima koji glume i tegove kako bi povećala izdržljivost. Osim toga, puno trči sprinteve – nakon minut sprinta , slede dva minuta brzog hodanja, i tako pola sata.

‘Sprintevi su idealni za snagu i eksplozivnost što Beyonce treba da bi se kretala po pozornici’, rekao je Borges.

Beyonce jača mišiće na rukama vežbama sa čeličnim, zvonastim tegom (takozvani kettlebell), a noge ponavljanjem penjanja na stepenicu pri čemu prvo radi jednu, a zatim drugu nogu.

Nakon vežbe pevačica se prvo dobro istegne, a zatim popije proteinski smoothie na bazi graška, bademovog mleka, smrznutog voća i spanaća što, kaže Markus, pomaže za oporavak mišića.

(#Fitness: Cardio program inspirisan plesnim pokretima queen Beyonce)

Beyonce je još davno priznala da se ceo život bori s kilogramima i neprestano menja režime ishrane i vežbe, ali sad tvrdi da ju je Borges doveo u formu te da se nikad nije tako dobro osećala.

Borgesove metode su i ona i suprug Jay Z prihvatili još pre tri godine. "U mom rodnom gradu najomiljenija hrana su pržena piletina, takosi, roštilj, burgeri i slično", rekla je pevačica koja je odrasla u Teksasu i promenila način ishrane nakon što je shvatila koliko joj utiče na zdravlje: "{Nakon što sam se porodila, shvatila sam da želim ponovno imati kontrolu nad svojim telom i zdravljem. Osim toga, htela sam biti uzor svom detetu."

Marko Borges je prošle godine izdao knjigu kojom propagira 22-dnevnu dijetu koja u tom periodu ne dozvoljava konzumaciju mesa, jaja, mlečnih proizvoda, alkohola i prerađene hrane. Toliko, kako on smatra, telu treba da stekne nove navike u ishrani.

(Kako Beyonce održava vitku liniju)

Ovu 22-dnevnu dijetu povremeno praktikuje i Jennifer Lopez, a obuhvata pet osnovnih pravila: birajte sveže ispred obrađenog; jedite tri suvisla obroka dnevno; neka ishrana sadrži do 80 odsto ugljenih hidrata, deset odsto masnoća i deset odssto belančevina. Uz to svakodnevno vežbajte po 30 minuta i konzumirajte dovoljno vode.

Izvor: BizLife, Jutarnji.hr

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija