Smuti je dobar izbor za prvi jutarnji obrok, za sve one koji nisu ljubitelji "teške" hrane u ranim jutarnjim časovima i zbog toga, možda, preskaču doručak, koji se smatra najvažnijim obrokom u toku dana.

Ukoliko ne volite ili nemate vremana da ujutru pripremate doručak - smuti je pravo rešenje za vas, jer će vas zasititi i dati vam i više nego potrebnu energiju za početak dana. A pritom se nećete osećati teško i naduto.

Ono što je potrebno da stavite u svoj jutarnji napitak su namirnice koje su zdrave, kalorijski jake, i koje će vam obezbediti dovoljan broj vitamina, minerala i vlakana, ali i proteina, kako bi imali sange i energije za nadolazeće dnevne obaveze.

Mi vam ovoga puta donosimo recept za smuti koji u sebi sadrži sve sastojke koji su vam potrebni da bi vaše telo bilo adekvatno energetski namireno do sledećeg obroka. Naravno, svi sastojci ubrajaju se među veoma zdrave i hranjive.

nature-zen-oJzx58W1__M-unsplash.jpg
Unsplash/Nature Zen 

Recept za smuti od banane i kikiriki putera:

  • dve banane
  • čaša bademovog mleka
  • dve urme
  • kašičica organskog kakaa
  • kašika kikiriki putera (industrijski neobrađenog)

Priprema:

Sve sastojke stavite u blender i dobro izmiksujte. Napitak popijte odmah pošto ga napravite, jer stajanjem se gube hranjive materije.

Prijatno!