Legenda kaže da je GM dijeta osmišljena kako bi se zaposleni General Motorsa rešili viška kilograma. Bilo kako bilo, činjenica da je ovo jedna od najbržih i najefikasnijih dijeta u svetu. 

Planom ishrane GM dijete, osim što gubite 5-7 kilograma nedeljno, stavljate vaše telo u proces detoksikacije. Razlog su sastojci ove dijete: voće, povrće, mleko, supa i 6-8 čaša vode dnevno. Takođe, ova količina voća, povrća i vode koja se unese u organizam u toku jednog dana pogodna je i za varenje. Sve ovo će vam pomoći da telo oslobodite otpadnih materija i toksina koji mogu učiniti da se osećate usporeno i nezdravo.

GM supu je veoma lako napraviti i sastoji se uglavnom od povrća. Ova supa se može jesti u neograničenim količinama tokom nedelje i dobro je da je jedete što je češće moguće.

Savet: Supa pomaže da ostanete hidrirani dok vaše telo izbacuje višak masnoće.

Sastojci GM supe:

  • Voda
  • 2 zelene paprike
  • 6 glavica luka (manjih ili 2 veće)
  • Paradajz
  • Celer
  • Glavica kupusa
  • Kockica pileće supe
  • So i biber po ukusu

Svi sastojci se ubace u posudu za kuvanje i kuvaju najmanje 45 minuta ili dok svo povrće ne bude u potpunosti kuvano.

Sa GM dijetom možete da izgubite do 5 kilograma nedeljno.
Unsplash/Jan Sedivy 

Jelovnik GM dijete

DAN 1: Jedite samo voće – bilo koje vrste osim banana. Ne navodi se maksimalna količina voća. GM dijeta posebno podstiče sledbenike da jedu i dinje da bi povećali gubitak težine.

DAN 2: Jedite samo povrće u sirovom ili kuvanom obliku. GM dijeta ne navodi maksimalnu količinu povrća. Ograničite krompir samo na doručak.

DAN 3: Jedite samo voće i povrće bilo koje vrste osim banana i krompira.

DAN 4: Konzumirajte samo banane i mleko. Možete jesti do šest velikih ili osam malih banana. Popijte tri čaše mleka, po mogućnosti obrano.

DAN 5: Jedite govedinu, piletinu ili ribu. Pored mesa, možete jesti šest paradajza. Vegetarijanci mogu zameniti meso sa smeđim pirinčem ili svežim sirom. Povećajte unos vode za dve čaše da biste izbacilii dodatnu mokraćnu kiselinu. Ovo je hemijski proizvod razgradnje purina koji se nalazi u mesu.

DAN 6: Jedite samo govedinu, piletinu ili ribu. Današnja jela mogu uključivati neograničenu količinu povrća, ali ne i krompir. Vegetarijanci mogu zameniti meso sa smeđim pirinčem ili svežim sirom. Povećajte unos vode za dve čaše da biste izbacili mokraćnu kiselinu.

DAN 7: Jedite samo smeđi pirinač, voće, voćne sokove i povrće. Maksimalna količina nije navedena za bilo koju od ovih namirnica.

Pre početka ove dijete, posavetujte se sa lekarom!