Svako godišnje doba diktira svoje modne trendove, među kojima su jednako važni i oni koji se odnose na obuću. A model koji ne silazi s liste najpopularnijih komada za leto 2024. zasigurno su baletanke. Ipak, jedna je modna kuća apsolutni prvak u kreiranju baletanki koje su u kratkom vremenu stekli kultni status. Naravno, mislimo na parisku modnu kuću Alaïa, koja se sa dobro prepoznatljivim modelom Strass Lambskin Ballet Flats probila na vrh liste najpoželjnijih modela baletanki.

Ovaj model na tržište je dospeo u maju 2022, a u prvom tromesečju 2024. istakao se kao četvrti najpopularniji proizvod na cenjenoj Lystovoj listi. Osim ovog modela, posebno se voli i mrežasta verzija koju obožavaju Jennifer Lawrence, Dakota Johnson i Sofia Richie.

U estetski vrlo privlačnu porodicu La Ballerine stigao je i novi model, mrežaste baletanke sa atraktivnim ukrasom u boji cipela. Dostupne u tri boje - crnoj, beloj i crvenoj, inspirisane su japansko obućom.

17890317ES_999_f.jpg
Alaia 

Krase ih već klasični kaiš, detalj koji se pokazao vrlo nosivim u brojnim modnim kombinacijama.

17890318jm_999_f.jpg
Alaia 
17870696RB_999_f.jpg
Alaia 

Cena im je 1250 evra, a dok je crni model za sada rasprodat, bele i crvene baletanke sa nitnama su dostupne u vidu pre-ordera. Sigurni smo da će već u narednim nedeljama brojne stylish devojke prošetati u novom modelu omiljenih baletanki. 

Storybook/Elle/Natalija Knežević