Pred kraj godine, nadahnuće pronalazimo u razgovoru sa pažljivo odabranim ženama iz domena kulture, umetnosti i modelinga. Lepota je samo jedno u nizu obeležja koja ih, kao po pravilu opisuju, ali one su mnogo više (i značajnije) od toga: uspešne, mudre, jake, svoje i sa stavom.

U saradnji sa L'Oreal Paris koji duže od jednog veka glorifikuje žensku snagu, moć, samopouzdanje, te inkluzivnost i raznolikost u pristupu lepoti, ovog decembra stojimo uz sjajne žene i ambasadorke brenda. U intervjuu s pevačicom Tijanom Bogićević, čije su pesme utočište i skrovište emocija, razgovorali smo o ženskim ulogama i odnosu prema sebi, ali i važnim savetima i izvorima inspiracije. U nastavku pročitajte više!

Šta bi poručila mlađoj sebi?

Da je na dobrom putu i da nastavi da sluša sebe i veruje u sebe. Uvek sam imala jasnu viziju o tome kako želim da izgleda moj život i karijera. Na tom putu nailazimo na razna iskušenja i na ljude koji mogu da nas navedu na pogrešan put, ali ja sam uvek najviše verovala sebi i sada sam zahvalna što je bilo tako.

Od svih tvojih uloga žene, koja ti je najvažnija?

Trudim se da budem dobar prijatelj, ćerka, sestra, partner... Da dajem ljubav i nekome ulepšam dan ili život. Sve se na kraju svodi na ljubav i na odnose koje negujete.

Na šta te inspiriše L’Oreal Paris slogan: „Jer ja to zaslužujem?“

Često mi žene znamo da stavimo sve drugo ispred sebe, a na sopstvenu negu gledamo kao na neki luksuz. Ovaj slogan je vrlo snažan iz razloga što nas podseća upravo na to da je bitno da same sebi budemo prioritet. Samo kada smo fizički i mentalno dobro možemo biti dobre i ljudima oko sebe.

ELLExLOREAL_11954.jpg
Senja Vild Haljina: Aleksandar Zabunović

Najvažniji savet koja si dobila od žene?

Moja baka nam je stalno ponavljala kako je za ženu bitno da bude sposobna i zaradi svoj novac. Govorila je kako je bitno imati „za svoju egzistenciju” i ne zavisiti nikada od muškarca. To je bilo praktično kao mantra u kući i vrlo sam je ozbiljno shvatila (smeh). Drugi vrlo koristan savet je da uvek, bez izuzetka, skidam svu šminku pre spavanja i mažem hidratantnu kremu. Mogu reći da su se oba saveta isplatila.

Šta su ti donele 40-e, a nisu 20-e ili 30-e?

Tek sam ušla u četrdesete tako da ima vremena da još malo “sazrem”, ali kako godine prolaze sve više prihvatam svoje telo i svesnija sam koliko je bitna nega i zdrav život. Takođe, sve mi je jasnije da mi nismo samo naša tela i da je nega duha nešto što bi trebalo itekako da bude prioritet. U dvadesetim dosta toga može da “prođe”, jer je mladost sama po sebi lepa. Nije nam mnogo potrebno da uvek budemo u najboljem izdanju. U tridesetim osvestimo da vreme brzo prolazi i da je ona izreka “kako seješ - tako žanješ” vrlo istinita, pa se potrudimo da više brinemo o sebi i svom telu kako bi nam što duže trajalo. U četrdesetim vidimo kako smo “sejali”. Ovde govorim naravno i o duhovnoj nezi, ne samo telesnoj.

Odakle crpiš inspiraciju za sve što radiš?

Od svoje publike. Prelepo je kada shvatite koliko srca uspete da dotaknete baveći se muzikom i koliko istinski možemo svi kroz nju da se povežemo. To je sinergija koja daje neiscrpnu inspiraciju.

ELLExLOREAL_11814.jpg
Senja Vild Haljina: Aleksandar Zabunović

Za šta si sebi rekla najveće „bravo’’?

Mogu reći da je to što sam uspela da ostvarim u životu ono o čemu sam kao mala maštala, a da nisam usput pravila kompromise sa sobom, svojim vrednostima i da sam ostala čvrsto sa obe noge na zemlji, ono što zaslužuje jedno „bravo”. Imam divna prijateljstva i saradnje koje negujem, i to bih takođe stavila u kategoriju uspeha.

A šta radiš kada imaš 5 minuta samo za sebe?

Imam i deset, i petnaest jer - ja to zaslužujem! (smeh). Šalu na stranu, ali volim da ugodim sebi i napravim mali SPA tretman kod kuće. Pripremim sebi čaj, stavim masku za lice, pustim neku opuštajuću muziku i isključim se. Naravno, obavezno sve završim sa L'Oreal Paris Revitalift Renew noćnom kremom i i L'Oreal Paris Revitalift Laser serumom.

Glavna poruka ženama u 2024.

Budite neustrašive, volite i negujte sebe. Jer vi to zaslužujete!

ELLExLOREAL_9910.jpg
Senja Vild 

Foto: Senja Vild
Stilista: Mila Đenić
Hair: BOKO Salon
Make-up: Jovana Kulić, Team Nena Ilić