Sinonim za njegov rad su pozitivna energija, jarke boje i snažne poruke. Zahvaljujući njegovim ilustracijama, jedan Instagram profil postao je izložbeni prostor vrhunske kreativnosti. Kombinujući reči i dizajn on stvara prepoznatljiv jezik u kome se prepoznaje svako od nas. Zato, u potrazi za rečenicom vedrine, nežnosti, humora, ali i satire odlazimo na Instagram stranicu The Dancing Is Good.

Dobitnik je Elle Style Award nagrade za social creative, a tom prilikom, scenograf i grafički dizajner Miroslav Živanov odgovorio je na naših 5 kratkih pitanja.

Šta smatrate svojim najvećim uspehom?

Uvek mi je malo neprijatno da govorim o svojim uspesima iako sam svestan da sam vredno radio da bih došao do njih. Smatram da je moj najveći uspeh to što sam na svojoj platformi pokretao teme koje se tiču emocija, mentalnog zdravlja, kao i ljudskih odnosa. Takve teme kod nas su, nažalost, još uvek tabu. Međutim, moj profil postao je prostor gde otvoreno može da se priča o takvim temama. Na to sam neizmerno ponosan. Za mene to jeste ogroman uspeh.

Koji trenutak u karijeri je za vas bio najbitniji?

Trenutak kada sam shvatio da mogu. Da mogu da verujem sebi, da mogu da kreiram za sebe (a potom i za druge), da mogu da rizikujem, da smem da pogrešim. Trenutak kada sam shvatio da moja karijera jesu moji porazi i moje pobede.

U kratkom intervjuu za ELLE, Miroslav Živanov otkriva nam šta smatra svojim najvećim uspehom i šta mu je bilo najteže da sačuva na putu do istog.
Mrdja Lovers Studio/© 2023 Mrdja Lovers Studio, all rights reserved. 

Na putu do uspeha, šta vam je bilo najvažnije, ali i najteže da sačuvate?

Najvažnije mi je bilo da ostanem dosledan sebi. Nekad zaboravimo zašto i zbog čega smo počeli, šta je bila inicijalna ideja, zbune nas brojke i ono materijalno. Uspeh je vrlo zavodljiva stvar.

Važno je imati meru, znati kad da zakočite i određene prilike preispitate, neke poslovne odnose sagledate iz drugog ugla i uspostavite jače granice. To bih izdvojio kao najteže - uspostaviti granice i održati ih.

Savet ili misao koje ćete zauvek pamtiti?

Miroslave, možda neće izgledati onako kako si mislio, možda će trajati duže nego što si planirao, ali možeš sigurno!

Šta za vas danas predstavlja Elle?

Nadu. Bunt. Stav. Integritet. Elle je više od magazina. Elle je za mene poput osobe koja te drži za ruku kod zubara.

A Elle Style nagrada koju ste dobili?

Elle Style nagrada objedinjuje sve izazove kroz koje sam prošao za ove tri godine baveći se svojim profilom thedancingis_good. Podseća me na trenutke kada sam želeo da odustanem ili se povučem. Sada, dok je gledam na polici, srećan sam i zahvalan. Došla je u pravo vreme - da me podseti: idemo dalje!

Izvor: ELLE/Teodora Bogdanović