Zdrava ishrana je od presudnog značaja za gubljenje kilograma i održavanje vitke linije, piše Stil.

Kako biste bili u top formi, probajte da se fokusirate na ovih 5 načina ishrane.

Nordijska dijeta

Nordijska ishrana je prepuna povrća i voća,a veoma je popularna među slavnim ličnostima. Kod nordijske dijete za razliku od ostalih, nije poenta u izbacivanju ugljenih hidrata i smanjivanju kalorija.

(Najbolja vežba za mršavljenje)

Koristi se ulje od uljane repice i kanole. Masna riba poput lososa i nemasni mlečni proizvodi su najbitniji u ovom načinu ishrane.

Povremeni post

Ovaj način gubljenja kilograma stekao je veliku popularnost u Velikoj Britaniji, a podrazumeva da tokom pet dana konzumirate preporučenu količinu kalorija, dok ostala dva dana - postite.

(6 razloga zbog kojih ne gubite kilograme iako ste na dijeti)

Mediteranska ishrana

Ovaj vid ishrane se smatra najzdravijim na svetu jer čuva srce i snižava holesterol. Sastoji se od voća, povrća, žitarica, mahunarki i maslinovog ulja.

Banting dijeta

U pitanju je dijeta sa visokim udelom masti i niskim udelom ugljeno hidrata. Međutim, ne preporučuje se osobama koje imaju problema sa srcem. 

Doziranje namirnica

Francuzi dosta pažnje pridaju veličini obroka, naročito ako planiraju da smršaju. Prema studiji Francuske agencije za hranu, zaštitu okoline i zdravlje i sigurnost na radu, 23% francuskog stanovništva radije konzumira manje obroke. Izbegavaju i prženu i prerađenu i "brzu hranu". Riba, vino i mlečni proizvodi su ključni kod ovog vida ishrane.

izvor: Stil

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/