Ukoliko imate masnu kožu, dobro znate koliko hrana može da utiče da se njeno stanje pogorša ili poboljša (setite se svih tih slatkiša koji su uzrokovali potkožne bubuljice dan pre važnih događaja). Iako od kremica, različitih ulja i seruma nećemo tako lako odustati, valja imati na umu da pojedine namirnice mogu da doprinesu boljem stanju naše kože.

Kako biste vašoj koži i unosom hrane pružili odgovarajuću količinu antioksidansa, vitamina i minerala, donosimo vam pet lako dostupnih namirnica koje treba da uvrstite u svakodnevnu prehranu. 

Osim što će je pročistiti i dubinski hidrirati, učiniće da sporije stari i izgleda znatno svežije.

Limun

Svaka prodavnica i pijaca ima u ponudi limun dobar deo godine. Započnite dan čašom tople vode s limunom, kako biste telo očistili od toksina. Tokom dana ne zaboravite da dodate malo limunovog soka na salatu ili u piće.

Započnite dan čašom tople vode s limunom, kako biste telo očistili od toksina.
Unspash/ Aliona Gumeniuk 

Bademi

Osim što su veoma zdravi, bademi su vaši idealni suputnici na putu prema lepoj koži. Naime, oni su prepuni vitamina E koji, osim što je često proglašavan najboljim prirodnim antioksidansom, po nekim istraživanjima usporava i znakove starenja.

Badem usporava i znakove starenja.
Unsplash/Jocelyn Morales 

Ananas

Skočite u najbližu prodavnicu i obezbedite sebi dnevnu porciju ovog slatko-kiselog voća. Ananas popravlja probavu, smanjuje upalne procese i uklanja toksine iz tela.

Cvekla

Folna kiselina, vitamin A, magnezijum i kalcijum sastojci su moćne kombinacije koju sadrži svaka cvekla. Ubacite ju s ananasom u jutarnji smuti i imate sjajnu kombinaciju – cvekla stimulše obnavljanje kože i štiti je od starenja.

Ako imate problema s aknama, beli luk je savršen način da kožu poboljšate iznutra
Unsplash/ Anshu A 

Beli luk

Iako se trudimo da ga izbegavamo zbog njegovog neprijatnog mirisa, beli luk je poznat po svojim antibakterijskim svojstvima. Ako imate problema s aknama, upravo on je savršen način da kožu poboljšate iznutra.