Kako bi objasnila Vladicu Čulić u tri rečenice?

Pokretna zelena bomba emocija, kreativnosti i neizdrža.
Nenametljivi provokator.
Hedonista koji ume da uživa na svim nivoima životne lestvice.

Kako se boriš sa demonima homofobije, dosade i konzervativizma?

Borba je svakodnevna i na mnogo različitih nivoa… Moje lično oružje su strpljenje, otvorenost, mekoća i razumevanje druge strane. Dosada mi nikada nije bila problem, iz dosade se rađaju najluđe i najlepše ideje.

Danas si, kako sama veliš, ponosna majka Guvernanta bara gde kroz kreativni i golicljiv sadržaj utičeš na društvo i njihovu svest na mikro nivou. Ispričaj nam nešto više o ovom socijalnom konceptu?

Guvernanta drinks & decadence je projekat nastao prošle godine, usred korona haosa. Ana Dimitrijević i ja odlučile smo da otvorimo bar koji će Beogradu, Srbiji i svima koji završe kod nas pružiti utočište od dosade i predrasuda. Pokušavamo, a mogu da kažem i uspevamo, da spojimo onaj gore navedeni par: konzervativizam i otvorenost, i da izazivamo ljude na jedan inspirativan i ohrabrujući način. Guvernanta je mesto sočnog mikroaktivizma, prelepih koktela i najoriginalnijih gostiju koje ovaj grad poseduje!

Vladica Čulić otkriva nam kako se predrasude brišu gumicom
Filip Koludrović 

Da li predrasude o različitosti nestaju za pop-up kafanskim stolom Guvernante?

Kao gumicom izbrisane! Pop-up kafana je događaj koji svake srede okuplja narod. Doslovno narod i sve nijanse istog. Sa našom veličanstvenom pevačicom Brankom Kovačević, koja svojom energijom razoružava i najagresivnije, i Miškom Lukićem koji je virtuozno prati na klavijaturama, stvara se čaura ljubavi i veselja. Mikrofon redovno kruži među gostima tako da svako može da doživi euforiju kafanske pevačice/pevača.

Jedna si od začetnica postfolk feminizma, kako bi danas definisala žensku zajednicu kojoj pripadaš?

Umrežavanja među ženama su sve veća i jača. Živimo u vremenu gde su žene smelije i kreativnije. Feminizam nema lice, feminizam je želja za slobodom i životom koji se živi punim plućima. Imamo sve više i više zdravih i dobrih uzora koji ohrabruju nove generacije i čine feminizam zanimljivim, raznolikim i preko potrebnim.

Ceo intervju pročitajte u julskom izdanju magazina ELLE koji je u prodaji od 22. juna!