Kraljica pista i nekadašnji Victoria's Secret anđeo, Gisele Bundchen, može se pohvaliti fantastičnom linijom, već decenijama. Nije tajna da je tokom manekenskih dana, u ranim dvadesetim, trenirala daleko više nego danas, međutim, iako danas više nije aktivna na pistama kao nekad, 41-godišnja brazilska lepotica i dalje se drži svojih rituala i ne preskače određene vežbe koje joj pomažu da uspostavi balans između tela i duha.

Njen izgled malo koga bi ostavi ravnodušnim, a zanimljivo je i više nego pohvalno to što manekenka nikada nije praktikovala izgladnjivanje i teške dijete, već se isključivo hranila balansirano i zdravo.

Tu naviku zadžala je do danas, a svojevremeno je oduševila sve i kada je priznala da, uprkos uvreženom mišljenju da modeli ne jedu slatkiše, ona dan ne može da zamisli bez istih i redovno ih konzumira, ali, samo nakon ručka.

Mi vam sada donosimo kompletnu rutinu koje se pridržava slavna manekenka, a evo šta je sve potrebno ukoliko želite da imate telo poput nje.

Pilates

Pilates je sjajan kako biste imali dobro držanje, ali i za jačanje i najmanjim mišića u telu, a Gisele ga praktikuje makar tri puta nedeljno na oko sat vremena. Posebno je fokusirana na vežbe za kičmu i stopala kako bi otklonila bol, a reformer joj je omiljena sprava.

Brazilski Jiu Jitsu

Jedna od Giselinih opsesija je upravo drevna borilačka veština - brazilski jiu jitsu, zbog kog se oseća sjajnije, slobodnije i moćnije, kako je istkala jednom prilikom. Jiu jitsu je fizički zahtevan i brzo poboljšava nivo kondicije, a kao jedna od najdominantnijih borilačkih veština, ima pokrete za samoodbranu koji funkcionišu i u stvarnom svetu, i ujedno poboljšavaju samopouzdanje i samopoštovanje.

Yoga

"Pre mnogo godina, nakon što sam prošla kroz jedan od najtežih perioda u svom životu, uronila sam u veoma dubok proces boljeg upoznavanja sebe", napisala je Gisele na Instagramu 2021. "Uz pomoć joge i meditacije , iz tog perioda sam izašla jača i srećnija, i znajući da koliko god se izazovi pojavljuju u ovom trenutku, oni uvek sa sobom nose priliku za transformaciju", dodala je.

Gisele svakodnevno praktikuje jogu jer ublažava stres, povećava kvalitet sna i fleksibilnost tela, sjajna je za ublažavanje napetosti i fantastična za oporavak tela, naročito ako živite aktivnim životom kao slavna manekenka.

Planinarenje i šetnja

Gisele je veliki ljubitelj planinarenja i šetnji, a ovakva aktivnost sjajan je izbor za postizanje relativno niskog nivoa telesne masti, a preporuka stručnjaka je da svakog dana imate između 7.500 i 10.000 koraka dnevno.

Surfovanje i plivanje

I naposletku, dve aktivnosti bez kojih Gisele ne može da zamisli život. Manekenka savetuje da, ukoliko je moguće, nakon treninga odete makar malo na plivanje, jer voda stvara otpor, što znači da mišići postaju jači, a plivanje je ujedno sjajno za um.