U moru dijeta i saveta za ishranu gotovo je nemoguće izabrati onu pravu. Dok se veliki broj dijeta sastoji od saveta za smanjenje unosa hrane, neke se pak graniče s ludilom. U nastavku pročitajte pet najopasnijih dijeta na svetu.

Paraziti za gubitak kilograma

Možda na prvi pogled više liči na scenario nekog horor filma, mnogi ljudi su pokušali da izgube kilograme tako što se namerno zaraze pantljičarama.

Nakon što pacijent proguta pilulu s jajima parazita, oni se razviju u probavnom traktu gde se uhvate za unutrašnjost creva i tamo crpe nutrijente iz hrane koju osoba pojede. Osim bolova i problema s varenjem, pantljičare mogu pomoći u stvaranju cisti u jetri, plućima, očima, kičmi i mozgu.

(Mini dijeta Cindy Crawford: Bez gladovanja i do 5 kg manje za nedelju dana)

Limunska dijeta

U poređenju s prethodnom metodom, ovo se može činiti kao potpuno bezazleno.

Međutim, kako piše portal "Fabiosa", limunska dijeta može naneti ozbiljnu štetu vašem zdravlju.

Limunska voda popularno je piće među ženama koje žele da izgube višak kilograma, ali istovremeno nanosi štetu sluzokoži u želucu i vodi deficitu važnih makronutrijenata kao i brojnih vitamina i minerala. Na kraju možda dobijete željenu vitkost, ali isto tako možete lako gubiti kosu, zube i dobiti krhke nokte.

(Hrono dijeta: Najzdraviji režim ishrane u koji se ceo svet kune!)

Ostatak teksta pročitajte OVDE

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/