Nema sumnje da su farmerke neizostavni deo svakog garderobera. One čine osnovu mnogih odevnih kombinacija, a posebno ih volimo u ovom prelaznom delu godine. 

Reč "svestrane" je blaga kad je reč o farmerkama, jer nakon što ih je Valentino uvrstio u kolekciju visoke mode, granice za njihovo kombinovanje ne postoje. Bez obzira na to da li želite da ih nosite u večernjem izlasku, na važnom poslovnom sastanku ili u opuštenoj dnevnoj prilici - ključ je u pronalaženju trendy modela, ali i uparivanju s drugim modnim komadima. O krojevima i stilovima koje predvode u 2024. smo već pisali, a sada otkrivamo i kojih 5 klasičnih komada će podići vaš outfit s farmerkama na viši nivo (sigurni smo da ih već imate u ormaru).

1. Oversize košulja

Niste sigurni šta obući? Formula košulja i farmerki radi svaki put bez izuzetka.

 2. Sako u boji

Bez obzira na boju ili materijal koji odaberete, budite sigurni da će sako dati elegantnu notu elegantno farmerkama. Dodajte mokasine za ležerniji izgled ili štikle za večernji izlazak.

 3. Mokasine

Savršena obuća za svaku sezonu može da se nosi uz bilo koji kroj farmerki, a u promenljivim sunčano-kišnim danima, kombinujte ih uz dugi crni mantil.

 4. Trench kaput

Ovaj komad ne treba posebno objašnjavati. Kvalitetan trench je pametna investicija za vaš garderober zauvek, a ove sezone pored klasične bež, u trendu su i teget i sivi mantili (dodajte i naramenice!).

 5. Pruge

Ako pitate Parižanke, ništa nije više efortless chic od topa na pruge i dobrog para farmerki.