Ona je jednostavno ponekad zanemarivala kraljevska načela, zbog čega je ujedno kršila i tradiciju kraljevske porodice.

Među njima su i neka beauty pravila, pa smo Megan nekoliko puta u javnosti mogli da vidimo sa hrabrim izlaganjem ramena, ali i frizurama i šminkom koje nisu odgovarale kraljevskim protokolima. U tim situacijama, Megan je „išla“ isključivo na svoju ruku.

Često je nosila lepršavu frizuru

Tokom službenih događaja, kada je reč o kosi, pravilo je da svaka dlaka bude pod konac, najčešće u obliku zategnute frizure. Ipak, Megan Markl je preferirala „razbarušenu“ punđu umesto savršeno zategnute, a nedavno smo pisali i o njenom frizeru koji je otkrio da je Megan oduvek želela da ne izgleda previše službeno.

Samim tim, Megan je „zgrešila“ i na svom venčanju, kada je nekoliko pramenova „slučajno“ ispalo ispod vela koji je nosila.

Manikir i pedikir tamnih boja

Prema kraljevskom protokolu, žene bi trebalo da lakiraju nokte isključivo u diskretnim tonovima kože. Ipak, Megan je ponekad kršila i ovo pravilo: tvrdoglavo je birala tamne lakove, a to se dokazalo i na ceremoniji British Fashion Avards 2018.

Intenzivniji način šminkanja

Članovima kraljevske porodice zabranjeno je šminkanje sa jačim nijansama. Međutim, Megan je redovno pribegavala svom omiljenom triku koje koriste mnoge žene - naglašavala je usne sjajem kako bi izgledale krupnije.

Hajlajter

Članovima kraljevske porodice prepisana je skromnost, a ne blistavost i glamur. Ipak, Megan je aktivno koristila alate sa sjajnim efektom kada je reč o šminkanju, kao što je to hajlajter, u šta smo se nekoliko puta uverili zahvaljujući paparacima koji su njeno lice uslikali izbliza. Tada je u prvi plan došao sjaj na njenim jagodicama.

Veštačke trepavice

Prema kraljevskoj porodici, da bi izgled bio izražajan, dovoljna je maskara. Supruga princa Harija ima drugačije mišljenje: često dodaje nekoliko trepavica, isključivo u uglove očiju, kako se ne bi primetile.