Nerado priznajemo, ali znatan deo našeg (slobodnog) vremena provodimo online, bilo to istraživanje Instagrama radi modne inspiracije za odevanje ili večernje skrolovanje TikTok-om u potrazi za novim beauty tutorijalima. U tom duhu, prethodnih dana bavili smo se uvek aktuelnom modnom temom, cipelama, kako bismo saznali koji su to najnoviji trendovi za 2024. godinukada je obuća u pitanju.

Bez obzira da li su u pitanju ravne cipele, visoke potpetice ili patike, ovo su 5 stilova cipela koje smo uočili na influenserkama u čiji modni sud verujemo. Pronađite ih u nastavku!

Mules

Obećavamo vam - ovaj vintage stil će biti jedan od najvećih trendova među cipelama sa štiklom ove godine. Pripremite se da ih vidite svuda.

Čizme do kolena

Postoji nešto posebno u čizmama do kolena koje su ponovo osvojile modni svet. Bilo da se nose uz suknje, haljine ili pantalone, morate priznati da idu uz sve. Konačno vidimo i elegantniju i sofisticiraniju alternativu trendu combat čizmama koje smo toliko često viđali prethodnih sezona.

Samba Spezial 

Znamo koje patike će naslediti klasične Sambice. Međutim, zaboravite na originalnu crno-belu kombinaciju boja – modna scena radije stavlja fokus na jarke boje, limitirane kolekcije te saradnje poput one sa Wales Bonner, o kojoj smo pisali ovde

Slingbacks

Kao nekoga ko je pomalo opsednut ovim modelom cipela, raduje nas činjenica da klasične slingbacks neće nestati sa modnog radara ni ove godine. Zadržite one koje već imate i ne plašite se da dodate i neki novi par u svoju kolekciju. 

Mokasine

Prema vodećim svetskim trendseterkama, mokasine će biti u trendu i u 2024. godini. Zahvaljujući društvenim mrežama i streetstyle fotografijama, neprestano otkrivamo nove načine kako da ih nosimo, a da styling izgleda sveže.

Izvor: ELLE / N.K.